Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kızarıklıklar

-Ezgi-

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar merhaba
Bugün Ketçap'ın (kırmızı yanağım) boynunun üst kısmından kafasının üstüne doğru yani yanaklarındaki kırmızı lekelerin arasında kalan bölümde çizgilerinde kızarıklık var bunları daha önce fark etmemiştim. Ayrıca Mayonez'in de (bu da sarı yanaklım:smile: ) sarı olan yanakları hafif kızarmış. Dün ikisinide güneşlendirmeye çıkarmıştım acaba güneşten dolayı kızarmış olabilir mi? Ya da hastalık belirtisi mi ne yapmam gerekiyor? İkiside kabuk değiştiriyor yoksa ondan kaynaklı bir durum mu?

Bu arada fotoğraf çektim ancak bahsettiğim kızarıklar fotoğrafta net görünmüyor o yüzden koymadım.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler. :smile:

Cvp: Kızarıklıklar

Güneşte kaç saat durdular? Bu kırmızı lekeler yanık gibi mi duruyor? Fotoğraf olmadan da net bişey söylemek maalesef mümkün değil :(

Belki güneşlenme renklerini belirginleştirmiştir. Bence faydalı olmuş gibi. Kırmızı yanaklıların kafalarının üzerinde ayrıca kırmızı nokta ya da çizgi olabiliyor. Sarı yanaklıya gelince, belkide kırmızı yanaklı olup renkleri belirgin değildi. Fotoğraf koyabilirseniz daha net yorum yapılabilir.
Sarı yanaklı dediğiniz cumberland türü mü? Onu ayrıca merak ettim doğrusu.

Fotoğrafın gerekli olduğunu biliyorum ancak kızarıklıklar belli olmuyor fotoğrafta. :( Güneşlendiriken su, kuru alan, gölge vardı. Sanırım 2 saat arayla güneşlendirdim ancak gölge alanları da vardı zaman zaman oraya da gittiler başlarından da ayrılmadım. Bu arada kızarıklıklar yanık gibi durmuyor. Ama ne olduğunu anlamadım. :(

Sarı yanağımın türünü bilemiyorum ama sonradan yanaklarının kızaracağını zannetmiyorum. Türünü nasıl anlayabilirim acaba?

O zaman büyüdükçe kendi doğal renklerini kazanıyorlar. Bunun başka bir yorumu olmaz :)

Jadeite' Alıntı:
O zaman büyüdükçe kendi doğal renklerini kazanıyorlar. Bunun başka bir yorumu olmaz :)

Kırmızı yanak neredeyse 6 cm oldu. Ne çabuk büyüdü ya daha 5 ay oldu. :D İştahları falan her şeyleri de normal. İnşallah kendi renkleridir.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. :)

mailto:/forum/Konu-sari-yanakli-arkadasim.html

Burada bendeki cumberland türünün resimleri var. Tam belli olmasada alttaki siyah noktaların azlığını da görebilirsiniz. Zaten bariz sarı ise sonradan değişeceğini sanmam.
Bence yara oluşmadıysa ve yem yemeleri gibi davranış değişikliği olmadıysa bir sorun yoktur. Son zamanlarda vitamin takviyesi yaptıysanız da canlılık artmış olabilir. Benim öngörüm öncelikli güneşin faydası ama gözlemleyin durumlarını.

Gölge ve su kesinlikle gerekli olan iki unsur. Güneşlenirken bunlar olmadan olmaz. Toprak bunlar var ise şart olmamakla birlikte bence mantar ve bakteri açısından riskli. Ancak akvaryuma koyduğumuz yöntemle kaynatılarak mikroplardan arındırılmış kum gölge alanda onlara keyif verir.

AEK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-sari-yanakli-arkadasim.html

Burada bendeki cumberland türünün resimleri var. Tam belli olmasada alttaki siyah noktaların azlığını da görebilirsiniz. Zaten bariz sarı ise sonradan değişeceğini sanmam.
Bence yara oluşmadıysa ve yem yemeleri gibi davranış değişikliği olmadıysa bir sorun yoktur. Son zamanlarda vitamin takviyesi yaptıysanız da canlılık artmış olabilir. Benim öngörüm öncelikli güneşin faydası ama gözlemleyin durumlarını.

Gölge ve su kesinlikle gerekli olan iki unsur. Güneşlenirken bunlar olmadan olmaz. Toprak bunlar var ise şart olmamakla birlikte bence mantar ve bakteri açısından riskli. Ancak akvaryuma koyduğumuz yöntemle kaynatılarak mikroplardan arındırılmış kum gölge alanda onlara keyif verir.

Evet bu konunuzdaki kapluşla aynı benim sarı yanağım. Yanakları tamamen sarıydı yani sonradan kızaracağını ben de sanmıyorum domates mi bu canım :D
Yara oluşmadı, davranışlarında ve iştahlarında değişiklik olmadı hatta daha da oburlaştılar. :) İlk güneşlendirmem değil ancak ilk kez fark ettim kızarıklıkları zaten toprak hariç gölge, kuru alan ve su da vardı.
Umarım güneşin faydasıdır. Yorumlar için teşekkür ederim. :)

O zaman kaplumbağa benimkinin aynısı ise cumberland. Nadir bulunur. Yani ülkemize getiren yoktur. Ancak kırmızı yanaklılara karışınca geliyor. Kıymetini bilin.
Kaplumbağa ile ilgili kısa bilgi vereyim. Cumberland RES ler ile gene aynı bölgenin canlısı. RES lerin kuzeni olur ve büyük oranda sorunsuz yaşar. Kırmızı yanak ile sarı karınlının çiftleşmesinden oluşan bir tür olduğu konusunda birleşiliyor.

Daha öncde UVB varmıydı. Eğer yoksa bol D vitamini ile bariz güneşin etkisi. Eğer varsada gene güneş doğallığı ile etki etmiştir sanırım. Başka farklılık olmadığına göre sorun yok bence:)

Uvb yok. Elimden geldiğince güneşlendirmeye çalışıyorum D vitamini ile de takviye yapıyorum.
Oh rahatladım o zaman. :)

-Ezgi-' Alıntı:
Uvb yok. Elimden geldiğince güneşlendirmeye çalışıyorum D vitamini ile de takviye yapıyorum.

Sevindim :)
Cumberland ın resimlerini ileride paylaşırsınız umarım. Yukarıda biraz bilgi vermeye çalıştım.

AEK' Alıntı:
-Ezgi-' Alıntı:

Sevindim :)
Cumberland ın resimlerini ileride paylaşırsınız umarım. Yukarıda biraz bilgi vermeye çalıştım.

O bilgileri görmemişim artık nasıl okuyorsam. :) Evet benim sarı yanağın fotoğraflarını yarın paylaşmayı düşünüyorum. Umarım aynı türdür yanılmıyorumdur. Bilgi için teşekkürler. :)

Sonradan düzenlerken detayları yazmayı düşündüm :) Tahmin ettiğim için hatırlattım.
Sağlıklı günler.

Sarı yanağımın fotoğraflarını atmaya çalıştım umarım olmuştur :smile: Kızarıklık hala geçmemiş. :/ Belki de Emre Bey'in dediği gibi sonradan kırmızı yanağa dönüşür benim Mayonez'im.

mailto:/2zgu35l.jpg
mailto:/s2r2md.jpg
mailto:/16j2ceo.jpg
mailto:/qyy0i0.jpg
mailto:/wv69lz.jpg

Sizdeki kaplumbağa Sarı yanak yani cumberland kesinlile değil ancak rio grande slider (ORNATE/RIO GRANDE REDEARED SLIDER / Trachemys Scripta Elegans) olabileceğini de düşünüyorum.
Buradan slider türlerini görebilirsiniz;
http://darkhammockturtles.com/catalog.html

O zaman yanakları zamanla kızaracak yani öyle mi?

Evet, zaten resimden belli. Diğer kırmızı yanaklar gibi değil, resimdeki gibi silik bir şekilde kalabilir. Cumberland türünde hiç kızarma olmaz. Benimkinde hiç olmadı.
Yani ya kırmızı yanak ya da rio grande. Oda bazen diğerlerine karışıyor. Slider türüdür.

O halde kızarıklıkların güneşle alakası yok tamamen türünden ve büyümesinden kaynaklı. Teşekkürler. :smile:

Geri