Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kızım hasta

dalya

Bronz 5 Üye
kızlarımdan biri hasta sanırım...uzun bir süredir sürekli kuru alan üstünde duruyor,eskisi gibi hareketli değil,daha çok uyuyor,ağzını garip garip açıp kapatıyor. ve son 2 gündür de birşey yememeye başladı..ne yapabilirim? ölmesinden çok korkuyorum.lütfen yardımcı olun?

Cvp: kızım hasta

alt kabuguna bakın. pembelikler varsa akciğer enfeksiyonu geçiriyor olabilir :(

Belirttiklerinize göre akciğer enfeksiyonu gibi gözüküyor.Tedavi yöntemini anlatayım ;
Eczaneden ''Tetradox'' yada ''Monodox'' alın. Hap şeklinde oluyor. Sonra kapluşunuzun küçük olduğunu varsayıyorum. 1.5 LT suya 1 kapsül ilacı kırıp içinden çıkan tozları içine atın. Fakat suyun içine bir ısıtıcı koyun çünkü su sıcaklığı 32-33 derece olmak zorunda. Bunları yaptıktan sonra hasta miniğinizi içine bırakın üstünüde bir havlu ile kapatın. 3-4 saat kalsın. Bunu günde 2 defa yapıcaksınız. Akvaryumda yapmayın. Suyu her kullandıktan sonra değiştirmelisiniz. Çünkü ilaç 12 saatten sonra ZEHİR etkisi yapıyor!

Cvp: Cvp: kızım hasta

AlperDeniz' Alıntı:
Belirttiklerinize göre akciğer enfeksiyonu gibi gözüküyor.Tedavi yöntemini anlatayım ;
Eczaneden ''Tetradox'' yada ''Monodox'' alın. Hap şeklinde oluyor. Sonra kapluşunuzun küçük olduğunu varsayıyorum. 1.5 LT suya 1 kapsül ilacı kırıp içinden çıkan tozları içine atın. Fakat suyun içine bir ısıtıcı koyun çünkü su sıcaklığı 32-33 derece olmak zorunda. Bunları yaptıktan sonra hasta miniğinizi içine bırakın üstünüde bir havlu ile kapatın. 3-4 saat kalsın. Bunu günde 2 defa yapıcaksınız. Akvaryumda yapmayın. Suyu her kullandıktan sonra değiştirmelisiniz. Çünkü ilaç 12 saatten sonra ZEHİR etkisi yapıyor!

alper çok iyi şekilde açıklamış dalya hanım.

belirtiler akciğer enfeksiyonuna benziyor.sitemizde akciğer enfeksiyonu diye aratırsanız çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz

çok teşekkür ederim bilgiler için.umarım onu yeniden sağlığına kavuşturabilirim

Geri