Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Konuyu gören kuru alanını yazsın lütfen

furkagan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar , kum ile ilgili araştırmamı bitirdim neyse .
arkadaşlar şimdi en büyük soruna geldi sıra bir türlü kuru alan yapacak fikri tam netleştiremedim. askılı vantuzum var lütfen konuya giren herkes kuru alnını nasıl yaptığını yazsın lütfen.:ff::ff::ff:

Cvp: Konuyu gören kuru alanını yazsın lütfen

penn plax kapluş adası

1 hafta kadar önce, Cd kabından bir kuru alanım vardı. Hatta şu konuda nasıl yapılacağını anlatmıştım
mailto:/forum/Konu-videolu-kuru-alan-yapimi.html

Fakat cd kabının plastik olması ve üzerine geçirdiğimiz halı kaydırmazın suya salınım yapması üzerine camdan bir kuru alan yaptım. O da burada mevcut : mailto:/forum/Konu-yeni-cam-kuru-alanimiz.html

Belkız Hanımın kuru alanı bence uygun.ondan yapabilirsiniz.

Ya vantuzlar düzgün tutmuyor sanki kaplumbağa çıksa çökecek gibi geliyor bana , cam olanı yapamam silikon falan imkansız . Aklımda değişik bir fikir var şu tavuk aldığımızda altından çıkan kayık gibi birşey varya o suda batmıyor bildiğiniz gibi , o askılı vantuzları ona ters takıp tutturmayı düşünüyorum.

Strafor gibi bir malzeme o. Açıkcası kimyasal içerikli malzemeler pek uygun değil. Cam gene en iyisi. Benim iki akvaryumumda cam kuru alan birinde kayalardan kuru alan var.

uygun bir taş bul güzelce temizle. gayet iyi

Uygun taş çok var balık beslediğim için bolca dekor malzemesi var. ama taş yer kaplar diye koymak istemiyorum açıkcası hadi yer kaplamasını geçtim pislikleri falan çekmesini güçleştirimi birde dibe şu yapay çim halı gibi birşey var ondan koyucam üstüne bir taş olabilir aslında temizlik açısından bir sorun olmazsa öyle yapıcam artık :)
http://www.youtube.com/watch?v=srCDkPu3-Xs altı şu videodaki gibi olcak inşallah

Senin istediğin gibi köpük tabakla yaptığım kuru alanım. bir göz gezdirmende fayda var. en azından bir fikir oluşabilir aklında.
bu arada benim kuru alanım suyla temas etmiyor. o yüzden bir zararı olacağını düşünmüyorum
mailto:/forum/Konu-kuru-alan-farkli-dizayn-resimli.html

Geri