Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Küçük Dostum ve Akvaryum

MobidiCCC

Yeni Üye
Arkadaşlar 75*35*40(100 litre) akvaryumda 8 cm boylarında minik bir kaplumbağa bakmayı düşünüyorum.Gerekli olan bütün ekipmanlarını temin edeceğim ama küçük dostum bu akvaryumda sağlıklı olarak büyüyüp gelişebilir mi?Akvaryumun boyutları belki ileride yeterli olmayabilir ama ben şahsen şuanda yeterli hatta çok az fazla geldiğini bile düşünüyorum.Kaplumbağa bu akvaryumda 2 ve ya küçük bir ihtimal 3 yıl kalacak.2-3 yıl sonunda kaplumbağama bahçeli eve havuz veya daha büyük bir akvaryum ayarlayacağım.Yapacaklarım,düşüncelerim bunlar sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum.Saygılarımla :book:

Cvp: Küçük Dostum ve Akvaryum

Kaplumbağanızın cinsiyeti ve gelişim hızı da etkiler ama 100 litre akvaryum yeterli olur zannediyorum. Çok zorda kalırsanız son sene kuru alanı kat şeklinde çıkıp akvaryumu tam kapasite kullanabilirsiniz. Sonraki havuz projesi benim de hayalimdi bir zamanlar umarım siz gerçekleştirirsiniz.

Kaplumbağanın dişileri daha çok büyüyor cinsiyet derken onu kastetmek istediniz herhalde.Kat çıkma işinide düşünmüyorum değil ama şimdi taşınma gibi bir durumumuz var.Bu yüzden onu erteledim.Benimde şuanda hayalim havuz yaptırmak umarım ilerde yaptırmayı başarabilirim.:rolleyes:

Akvaryumunuzun eni hayvan 15 cm üzerine çıkınca yetmeyecektir. Buda içinde ilave ekipman oldukça daha dar gelecek demektir.

Bencede enini büyültün rahat dönemez.

2 yılda 15 cmin üstüne çıkabileceğini sanmıyorum.Öyle birşey olursa çözüme yönelik birşeyler yaparım.:133:

Geri