Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Küçük kaplumbağaya zarar verir mi?

merve123

Yeni Üye
Merhaba siteye yeni üye oldum. Yaklaşık 5 yıldır beslediğim bir kaplumbağam var yani baya büyük. Akvaryumda besliyorum. Yanına küçük bir kaplumbağa aldığımda kaplumbağamın ona saldırma ihtimali var mı ?[/b]

Cvp: Küçük kaplumbağaya zarar verir mi?

Bu ihtimal mevcut. Hatta bazı büyük kaplumbağaların seneler boyu başka canlı görmediği için küçükten korkup strese girme olasılığı da var. Hatta başka kuvvetli bir olasılıkta yem yerken yada her ikiside birini görünce cama geldiğinde büyüğün ister istemez yaptığı çırpınmalarla vurması sonucu küçüğün aldığı darbelerle sersemlemesi. Ben bunu yaşamıştım ve küçüğü bir süreliğine boy atana kadar ayırdım.

Denemek size kalmış ama sorun olduğunda ikinci sistemi kuracak imkanınız varsa deneyin derim.

Cvp: Küçük kaplumbağaya zarar verir mi?

Küçük bir kaplumbağayı büyük kaplumbağanın yanına koymak ana okulu çocuğunu gidip lise sırasına oturtmak gibi oluyor :D
Ufak olan boyuna bakmadan büyükle oyun oynama girişimlerinde bulunuyor.büyük ise sahiplendiği akvaryumunu korumak için saldırganlaşıyor.

Başka bir akvaryumda bakacaksanız bir kaplumbağa daha edinebilirsiniz.Ama diğer türlü bence alınacak bir risk değil.

Geri