Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Küçük Paludaryum Yapımı

fıstıkx

Bronz 4 Üye
Selam arkadaşlar.. ^^

Şuana kadar birsürü kaplumbağa besledim ama şuana kadarda hepsi öldü nedenini araştırmaya çalıştım ve nedeninin ölüm fanusu dedikleri pet shopcuların verdiği o kaplarmış.. Bunu okuduktan sonra bir teraryum yapmaya karar verdim. Kaplumbağam henüz küçük 2 aylık tahminimce yem felan yemiyor sevdikleri besinleri araştırdım marul kurutulmuş karides veriyorum fakat yemiyor bu ölüm fanusundan dolayı olabilirmi ? :'(

Bir diğer danışacağım konu ise teraryumlarında ısıtıcının şart olduğuymuş. Şuan ölüm fanusu dedikleri şeyde kaldığı için kaplumbağam ona sıcak bir su hazırlamak için biraz su ısıtıyorum kaynar olmayacak şekilde onu koyuyorum her yarım saatte suyunun sıcak olması açısından bunu tekrarlıyorum kaplumbağam sağlıklı görünüyor hareketli göz etrafında bir sorun yok ama TERARYUM ŞART onuda biliyorum :$

HERNEYSEE GELELİM KONUYAA :D

Ben bir teraryum yapmak istiyorum kaplumbağam henüz küçük o yüzden küçük ebatlı birşey düşünüyorum ve maaliyetide önemlii tabikii ucuz olmasıda önemli.. Bu konuda bana fikir verebilecek arkadaşlar varmı aciil çünküü KAPLUMBAĞAMIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM

LÜTFEN YARDIMCI OLUN :smile:

Cvp: Küçük Teraryum Yapımı

Öncelikle merhabalar.
Çok geç bilinçlenmişsiniz. En kısa sürede o fanustan kurtarmalısınız zavallıyı.
Yem yememesinin sebebi kesinlikle o ölüm fanusunda yaşaması.
Yemek yememesi iyi bir durum değil bu haldeyken. Siz sıcaklığı ne kadar sıcak tutmaya çalışsanızda önemli olan SABİT sıcaklıkta olmasıdır. Bu yüzden ısıtıcı KESİNLİKLE şart.
Su kaplumbağalarının yaşam alanlarına Teraryum değil Paludaryum diyoruz.
Sitemizde birçok paludaryum örneği mevcut onlara bakarak yapabilirsiniz, burdan üyelerin saymasıyla bitmez.

Cvp: Küçük Teraryum Yapımı

Öncelikle Bir Akvaryum Alın Küçük Bir Kaplumbağa İçin 20-25 TL lik akvaryumu petshoptan alıp 1sene idare edebilirsin..

Sonra Bir ısıtıcı al 15 tl civarı ( Suyunun sabit 28 derece olması gerekir )
Bir Filtre Al
Ayrıca Ona Güzel Bir Kuru Alan Yap Üstüne Çıkabilsin Ve O Kuru Alanın Üstüne yansıyan Bir
Spott Laba al( Kuru Alanın 31-32 Derece olması gerekir )

Forumumuzda Birsürü Bilgi Bulabilirsin.. Hoşgeldin Forumu Bi Araştır Derim :)

AYRICA Forumumuzda çeşitli Paludaryum modelleri var Bakabilirsin... :)

Cvp: Küçük Paludaryum Yapımı

Öncelikle hepinize teşekkür ederim :)

Bütçem en fazla 50 tl gibi gözüküyor :/

Bilgileriniz içinn teşekkür ederim hemen yarın almayı düşünüyorum.

Cvp: Küçük Paludaryum Yapımı

50 tl ye de uygun bir paludaryum kurulabilir :)

Geri