Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

küçük ve büyük anlaşabilir mi ?

hllznglz

Bronz 5 Üye
arkadaşlar merhaba.
danışmak istediğim bir konu avr. şimdi küçük paludaryumda yaşayan ( 60 x 40 x 25 boyutlarında ) yavru kapluşum tek kaldığı için yanına yavru olmayan daha doğrusu daha yetişkin bir kapluş almaya karar verdim. gittiğimde bu alacak olduğum büyük kapluş pet shopta ölüm fanusunda 7-8 yavruyla ( boyu 50 kuruş kadar olan yavrular) beraber kalıyor. onlara karşı herhangi bir saldırgan tutumunu görmedim. benim korkum şu; boyut olarak çok daha üstün olan ( avuş içi kadar ) bu kaplumbağa benim 1 lira boyutlarındaki yavruma karşı sonradan saldırgan bir tutum geliştirebilir mi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Cvp: küçük ve büyük anlaşabilir mi ?

Malesef bu soruya net bir cevap vermek çok zor. Yan yana koyup izlemek zorundasınız. Petshopta sakin görünüyorsa gerçekten sakin bir kaplumbağa olabilir. Genelde paludaryumun ilk sahibi sonradan gelene saldırabiliyor ancak tam tersi durumlar da mümkün tabii. Birbirlerine alışsalar ve güzel anlaşsalar bile yemleme sırasında kavgalar olabilir, yemlemeyi dikkatli yapmak lazım.

bilgi için çok teşekkürler. zaten arkadaşımın taktiğini uygulayacağım bir tane ölüm fanusu var biri akvaryumda besleniyor. diğerini beslemek için ölüm fanusuna koyuyor. yemlerini yiyince tekrar paludaryuma alıyor. büyük ihtimal ben de öyle yapacağım. tekrar çok teşekkürler

büyüğü bıraktım suya şimdilik problem yok gibi. ufak olan bi kaç tekme yedi fakat kasıtlı bir saldırı şimdilik yok.

ve pısırık ve ürkek olarak tanıdığımız su kaplumbağaları.... büyük olan direk elimden yem yemeye başladı :D gerçi bunu beni bir tehlike olarak görmediği ve hafife aldığına mı yoksa bana hemen ısındığına mı yorsam bilemedim :D

Genellikle akvaryuma ilk yerleşen sahipleniyor yerini bu açıdan sorun olmaz ama bence dikkat etmelisiniz ben ikinci kaplumbağamı aldığıma pişman oldum sonradan küçük bir kaplumbağa aldım ve büyük olan daha geçenlerde ayağını ısırdı üstelik akvaryuma ikisini aynı anda geçirdim.ayrıca küçükken çok hassas oluyorlar.

Yeriniz geniş olursa yemleme dışında kavga çıkmaz. Kaç cm di büyük olan?

Geri