Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum yiyorlar

dermet

Taç 5 Üye
Akvaryumda olmadık yerlerde kum görüyorum. Birkaç kez dışkı yaparken de kum çıkardıklarını gördüm. Akvaryumdaki silis kumu yiyorlar sanırım. Bir problem olur mu?

Teşekkürler.

Cvp: Kum yiyorlar

bağırsaklarına zarar verebilir. kum yerine küçük taşlar kullan bence

Kapluşlar kum, ufak taşları yiyebiliyorlar.
İnce silis kum yemeleri bir sorun teşkil etmez.Boğazında kalmayacak büyüklükte ve sindirimle çıkarabiliyorlarsa dert değil :D

Teşekkür ederim. İlk gördüğümde çok şaşırmıştım. Yemedikleri bir o kalmıştı. :D

Su kaplumbağaları merak ettikleri her şeyleri yer zaten :D Kum belki bağırsaklarına zarar verebilir onun yerine taş koyabilirsin (yutamayacağı kadar) ondan hariç kum kullanmamanı öneririm eğer hep yiyorlarsa.

Kumun hiç bir zararı olmaz.Taş asıl tehlike arz eden durumdur.Daha önce bir üyemizin kaplumbağası dışarıdan bakılınca yutamayacağı büyüklükteki bir taşı yutmayı deneyip boğazına takılınca ölmüştü.

Sanırım bu kum yeme işlemini sindirime de yardımcı olmak amacıyla yapıyorlar.

Geri