Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kumda Yatma

TheNRK

Platin 3 Üye
Benim kaplumbağam Bıcırık daha bugün kendini kuma gömerek uyumaya başladı bıcırık normaldede kendini çok az kuma gömerek uyurdu ama bu sefer öyle uyuyuyorki kabuğunun bir çoğu gözüküyor (yani sadece kabuğu gözüküyor). Bugün saat 20:00 gibi saatlerde eve geldiğimde bakdımki bıcırık kafasını ve bacakları kuma gömülü bir şekilde uyuyordu,bende haliyle korkdum ve akvaryumun camına 4-5kere tık tık ederek parmağımla hafif sert bir şekilde vurdum ve onu uyandırdım sonra bakdımki keyfi yerinde bir şekilde (herzamanki,gibi hiçbir şekilde hastalık belirtisi olmadan)uyanmaya başladı.şimdi akşam yine öyle uyuyor.Sizce ne yapmalıyım o şekilde kafasını kuma gömerek uyumasının bir zararı olurmu.(bu arada kumu çok seviyor)mailto:/302amfo.jpgNot:Filtredeki sarılıklar dışkı değil kumdur yanlış anlamayın diye söylüyorum.birde bıcırığın saat 8deki uyandıkdan hemen sonraki hali bu

Cvp: Kumda Yatma

Kendini kuma gömmesinde sağlık yönünden bir sorun oluşmaz. Daha önceden devam eden bir davranış olduğu için strese bağlı demiyorum. Normalde korkunca saklanmak için yaptıkları bir harekettir. RES türlerinde genel bir uyku tarzı değil. Benim kaplumbağalarımda farklı tür anlaşmazlığı sebebi ile oluşan bir durumdu. Daha sonra geçti.
mailto:/forum/Konu-gece-kafalarini-kuma-sokuyorlar-sebebi.html

Neticede bir zararı yok.

Bunu yapması bi problem oluturmaz. Özellikle bebek kaplumbağlar ilk zamanlarda kendini güvende hissetmemesinden dolayı içgüdüsel olarak birşeylerin altına saklanarak uyumayı tercih ediyolar Daha sonradan yuvasına ve insanlara alıştıkça tehlikeli bi durumun olmadığını anlayıp daha rahat oluyolar. Benimkilerde küçükken yapay bitkilerin altına girerek uyuyolardı şimdi ise kuru alanda bile sereserpe uyuyabiliyolar hatta evin içine bıraktığım gelip zaman ayaklarıma tırmanıyolar. 3 aylıkken beni görünce saklanacak yer arıyolardı:) Senin kaplumbağanında bu tür davranışlardan zamanla vazgeçmesi olasıdır.

Çok teşekkürler beni bu konuda aydınlattınız.1hafta önce eve gelen misafirlerimiz yanlışlıkla onu ürkütmüşlerdi bu yüzden olduğunu düşünüyorum.sağlığına bir zararı yoksa benim içinde bir problem yok :133:

Hiç zararı yok. Ben veterinere danışmıştım. Bana deri değişiminde faydasıda olur demişti :)

Geri