Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kur Hareketleri

errhan

Gümüş 5 Üye
merhaba arkadaşlar.. kaplumbağalarımın ikisinin de dişi olduğunu tahmin ediyorum fakat şu bildiğimiz kur hareketleri varya ellerini başının üstüne getirip titretme.. bu aralar kaplumbağalarım bunu sıkça yapıyolar birbirlerine.. acaba ben yanılıyormuyum dişi erekek oldukları için mi yapıyorlar bu hareketleri?

Farklı cinsiyet olmasına gerek kalmıyor kur hareketleri için :D
Aynı ortamda erkekler de birbirlerine de kur hareketi yapabiliyorlar :D
Yadırganacak bir durum yok.

erkekler de mi yapıyor:D:) benimkiler ufak oldukları için o deneyimi hiç yaşayamadım. o yüzden size yardımcı olamıyorum kusura bakmayın..

Pakize başka birisini bulamadığından bana kur yapıyor.
Camın arkasında tırnaklarıyla başının üstünden bana bakıyor :D:D

Kur hareketleri bazen dayılanma şeklinde de gösterebiliyor. İki dişi, iki erkek birbirine bu şekilde davranabiliyor. Yada erkek dişiye kur yaptığı zaman dişi de erkeğe dayılanabiliyor :D

Hehe kıyamam :D cinsiyetleri kesin belli mi dişi erkek diye.Çiftleşmek te istiyor olabilirler bence (kız-erkek ise) :D

Cvp: Kur Hareketleri

Cahide oğlum da bana kur yapıyor ben yoksam da akvaryum dibindeki oyuncak çizmeye :)

Ya şimdi belli oldu sabah kalktım bu ön ayaklarını titreterek diğerine kur yapıyor. kur yapan kaplumbağa ise erkek olduğunu düşündüğüm abbas :) ellerini titretiyor diğeride onu ısırarak karsılık veriyor :)

aman efendim dikkat edin..
zarar vermesinler birbirlerine..

Isırması bana göre iyi değil. Abbas Panpa'nın hoşuna gitmemiş olabilir :)

Ama ısırması istemediğinide gösterir. Kaplumbağalarda dişiler genellikle erkekleri seçer eğer erkek hoşlarına gitmezse tepki gösterebilirler. :)

Bende tam tersi dişi erkeği beğenmiyor. Ama yine de benim akıllı kızım biber soğuk kanlılığını koruyarak arkasını dönüp kaçmayı tercih ediyor ısırmak yerine. Zaten hayatı boyunca ne beni ne de diğer kaplumbağam Tuz'u ısırdı.

Bende dişinin erkeği beğenmediğini söyledim zaten :)

Geri