Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan aydınlatma

yasmiinn

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar bu platformu didik didik ettim nettende araştırmalarıma rağmen ben hala kuru alan için hangi aydınlatmanın iyi olcağını bilemedim kafam iyice karıştı gitti biri iyi diyor biri kötü diyor karar veremedim. benim kurualanım mevcut fakat lambamı alamadım yeni alıcam gündüzleri yakıcam sadece onun için hangi ampulu almam lazım floresan tipi olmaması lazım. link olarak bana şu ampulu alın diyin ben alayım artık kaç gündür araştırdım kafam karıştı gitti :)

Cvp: kuru alan aydınlatma

http://www.sanalpazar.com/Jbl-Reptilspot-Neodym-40-Watt__isp4544528 gündüz ısınım için bu lamba uygundur , herde aşağı yukarı 20 tl ben burdan 13 tl ye aldım memnunum dilerseniz hepsiburada gibi sitelerde de var

peki heryerde yazan uvb lamba diil sanırsam değilmi ? yani sadece bu lambayı kullanmam yeterli olurmu güneş ışığının etkisi varmı peki bunda?

buarada bu lamba ile birlikte vitamin kullanmam gerekiyormu? okuduklarımda uva lambanın yanı sıra vitaminde kullanılmalıdır yazıyordu.

Bu lamba kuru alanı ısıtan lambadır. Bu güneşlenerek soğukkanlı olan bu canlıların metabolizmalarını dengelemesini sağlar. Bu sayede iştah, sindirim ve üreme gibi gibi durumlar normal seyreder.

UVB lamba ısı vermez ve ayrıca alınmalıdır. UVB lamba D vitamini sentezini yapmasını sağlar. Buda kabuk ve kemik gelişimi içindir.

Yani iki ayrı lamba almanız gerekiyor.

Kaplumbağa vitamini ek olarak yem ile beraber haftada bir kez verilir. Buda ihtiyacı olup sağlayamadığı vitaminlerin tamamlanmasına faydalı olur.

tamamdır anlaşıldı şimdi çok teşekkür ederim :) her iki lambada alınacak :)

Verdiğiniz linkteki ürün sadece ampül mü? Yoksa masa lambası da var mı?

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-akvaryumunda-aydinlatma.html

Başlıkta tümü ayrıntılıdır.

Geri