Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan da duruyor

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
598
Merhaba arkadaslar bir sorum olacak . Benim kaplumbagalarim dan kucuk ve disi olan kaplumbagam son 3-4 gundur lamba acik oldugunda surekli kuru alanda duruyor . Yemesinde falan bir sorun yok . Hastami diye cok endiseleniyorum
 
Lamba açıkken kabuklarını kurutmak için kuru alana çıkarlar bu gayet normal bir hastalık belirtisi değil lambanın açık olmadığı anlarda da kuru alanda durursa sıkıntı olabilir belki ama sadece lamba açıkken yapıyorsa normal bırakın istediği kadar dursun
 
Cvp: Kuru alan da duruyor

Yemesinde ve yüzüşünde bir sorun yoksa zaman zaman kuru alanda durma süreleri değişir. Diğer kaplumbağa ile de bir sorun yok sanırım. Sudaki hareketliliği de iyiyse bu durumlarda değişiklik olmadığı sürece sadece gözlem altında tutmayı öneririm. Kuru alan lambası kaç saat açık kalıyor? UVB lamba var mı? Isıtma lambası uva içeriyor mu yoksa soft ampul mü?
 
Tamam tesekkurler . Ama digeri de kuru alanda yatiyo suya giriyo cikiyo falan . Ama kucuk olan surekli orda


Tamam emre abi bi aure gozlemlerim . Soft lamba kullaniyorum suanlik . 3-4 saat acik tutuyorum ve hep altinda yatiyor
 
Cvp: Kuru alan da duruyor

Mertcan, UVA ve UVB eksikliğini bir kenara bırakırsak süre çok az. Hayvanlar zaten gün içerisinde kuru alana çıkıp inerek toplamda yaklaşık bu süreyi sağlar. Yada en azından 3 saat kadar durur. Ancak sen kısa süreli açık tuttuğun için biri tüm ihtiyacı aynı anda karşılamaya çalışıyor olabilir, diğeride zaten kısa süreli iniş çıkışları bu dar sürede yaptığı için yeteri kadar faydalanamıyor olabilir. Lambayı gündüz 10-12 saat sabit açık tutman gerekiyorki hayvanlar istediği süre aralığında ve istediği saatte bu güneşlenmeyi yapabilsin.
 
Kisin 10-12 saat acik tutuyordum . Ama havada sicak oldugu icin cok acik tutmak istemiyorum . O zaman daha fazla acik tutarim .
 
Cvp: Kuru alan da duruyor

Konu şu Mert. Aslında biliyorsun ama ufak bir detayı hatırlatmak isterim. Biliyorsun bu hayvanlar soğukkanlı ve serin olan sudan daha sıcak olan karaya çıkıp vücut ısılarını yükselterek metabolizmayı dengeliyor. Tabi bu kuruma işleminde kabuğun kuruması, güneşten ihtiyacı olan ışınları alması vs gibi diğer durumlarda mevcut. Esas konudan sapmadan şuraya dikkat çekmeli. Havalar ısınınca akvaryum suyuda olması gerekenden sıcak oluyor ve yazın 30 derecelere kadar çıkıp oda sıcaklığına geliyor. Hayvanın metabolizmasıda buna göre standart ısıyı bu noktalara çekiyor. Bizde kuru alanı yazın nasıl doğada daha sıcak oluyorsa gene o noktalara yani 34 derecelere kadar çekmiş oluyoruz. Böylece hayvan gene sudan 4-5 derece daha sıcak olması gereken kuru alanda duruyor. Yani gene sürenin standart miktarını değiştirme derim.
 
Geri
Üst