falconjs
Yeni Üye
Akvaryumum ufak olduğu için farklı bişeyler yapmayı düşündüm. Aklıma ilk gelen akvaryum dışında bir kuru alan.Kafamda tasarladıktan sonra hemen uygulamaya geçtim.Hatalı yönlerim olduysa - uygulamada veya anlatımda - acemiliğime verim lütfen.
-köpük tabak
-yapıştırıcı
-şeffaf pvc ( genelde defterlerin kapak sayfası için kullanılır, ben defterimden kopardım)
-Sabitleyici ( eski su motorumun tutkaçlarını kullandım)
-halı kaydırmaz ( halının altındakinden kestim
)
- bnm için sıfır maliyet oldu
Görüntüler kaliteli değil ama anlaşılır.
Köpük tabağın 3 kenarınıi kestim. kenarlardan birini kesmediğim 4. kenara ekleyip rampayı uzattım.altta kalan kısmına sert birşey yapıştırarak güçlendirebiliriz
mailto:/1z2kemp.jpg mailto:/wl6cfd.jpg
mailto:/124ts7n.jpg
Şeffaf pvcyi( defter kapağı) köpük tabağımızın 3 tarafını kaplayacak şekilde ölçüp kesiyoruz.Rapma tarafı boş kalacak. daha sonra Yapıştıralım
mailto:/29dees1.jpg mailto:/zwfb7a.jpg
mailto:/2dikqix.jpg
Şimdi Pvc mizi köpük tabakla birleştirme zamanı. Dikkat etmemiz gereken şey pvcnin kaplumbağanın uzanamayacağı yükseklikte olması gerekir.
mailto:/hrhavt.jpg mailto:/2usbevd.jpg
Halı kaydırmaz ekleme sırası
mailto:/2wd5blu.jpg mailto:/euppch.jpg
Daha sonra tutkaçlarımızla sabitleyelim. Alternatif olarak fazlaca sabitleciyi çeşitlendirebiliriz. Yeterki kuru alanımız kaplumbağa üzerine çıktığında sallanmasın veya devrilmesin.
mailto:/al4una.jpg
Ve benim küçük akvaryumumda nasıl durduğuna bakalım
Bence oldukça şirin ve yer kaplamıyor.
mailto:/2vmu58g.jpg mailto:/2heab0m.jpg
-köpük tabak
-yapıştırıcı
-şeffaf pvc ( genelde defterlerin kapak sayfası için kullanılır, ben defterimden kopardım)
-Sabitleyici ( eski su motorumun tutkaçlarını kullandım)
-halı kaydırmaz ( halının altındakinden kestim
- bnm için sıfır maliyet oldu
Görüntüler kaliteli değil ama anlaşılır.
Köpük tabağın 3 kenarınıi kestim. kenarlardan birini kesmediğim 4. kenara ekleyip rampayı uzattım.altta kalan kısmına sert birşey yapıştırarak güçlendirebiliriz
mailto:/1z2kemp.jpg mailto:/wl6cfd.jpg
mailto:/124ts7n.jpg
Şeffaf pvcyi( defter kapağı) köpük tabağımızın 3 tarafını kaplayacak şekilde ölçüp kesiyoruz.Rapma tarafı boş kalacak. daha sonra Yapıştıralım
mailto:/29dees1.jpg mailto:/zwfb7a.jpg
mailto:/2dikqix.jpg
Şimdi Pvc mizi köpük tabakla birleştirme zamanı. Dikkat etmemiz gereken şey pvcnin kaplumbağanın uzanamayacağı yükseklikte olması gerekir.
mailto:/hrhavt.jpg mailto:/2usbevd.jpg
Halı kaydırmaz ekleme sırası
mailto:/2wd5blu.jpg mailto:/euppch.jpg
Daha sonra tutkaçlarımızla sabitleyelim. Alternatif olarak fazlaca sabitleciyi çeşitlendirebiliriz. Yeterki kuru alanımız kaplumbağa üzerine çıktığında sallanmasın veya devrilmesin.
mailto:/al4una.jpg
Ve benim küçük akvaryumumda nasıl durduğuna bakalım
mailto:/2vmu58g.jpg mailto:/2heab0m.jpg