Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan ile İlgili Sorun

meedmax

Bronz 5 Üye
Merhaba ben sitenize yeni üye oldum. Akvaryumum da 2 adet kaplumbağa besliyorum 15 gündür benimleler alışma evresini atlattığımızı düşünüyorum. Filtresi ısıtıcısı herşeyi var.kuru alanım ise bir mango kökü. Kökü koyduğum anda hemen altına saklanıyorlar biri daha çok ufak diğeri ondan biraz büyük. Mangoyu kaldırdığımda saklanacak yer bulamadıklarından ellerinden birşey gelmiyor. Herşey onların rahatı için dizayn edildi fakat saklanmaktan başka birşey için kullanmıyorlar mango kökünü. Ne yapmamı önerirsiniz?ellerimle alıp koyuyorum alışsın diye hemen kaçıyor suya. Suda ise devamlı kafasını yukarı kaldırıyor. Susuz alana ihtiyacları var sanırım Lütfen yardım edin.

Ve ek olarak şunu belirtmeyi unuttum. Filtreyi yatay olarak kullanıyorum ve son bir gündür üstüne çıkıp hareketsiz duruyorlar sadece kafaları oynuyor devamlı yukarı bakıyorlar. Ben kalkınca çırpınmaya başlıyorlar hep kaçmaya çalışır gibi yüzüyorlar bu normal mi?

Cvp: Lütfen Yardım. Kuru alan

Alışma sürecindeler bir süre böyle olacak taktir edersinizki satıldıkları yere gelene kadar ve hatta satıldıkları yerde türlü türlü işkence çekiyorlar. Yeni başladıkları yaşam alanlarındada alışma ve güven problemleri uzun sürüyor. Üzülmeyin kendinizi siz sağlıklı bir beslenme ve ilginizi eksik etmeyin zamanla düzeleceğini gözlemleyeceksiniz.

Cvp: Lütfen Yardım. Kuru alan

Mehmet bey, mango kökünün üzerine bir masa lambası ile 32-35 derece olacak kadar ısı veren bir ampül ile aydınlatıyor musnuz? Kuru alan suda sıcak olmaz ise çıkmazlar. Bir de Gökhan Bey'in dediği gibi yeni ortamlarında güven duymaları uzun sürebilir. Bu süreçte onları kendi haline bırakmanız, korkutmamanız faydalı olacaktır. Ayrıca kaplumbağaların sizi görünce heyecanlanmaları ve çırpınmaları normaldir bu sizden kortkuları anlamına gelmez.

Su içinde ısıtıcı, filtre gibi şeylere tutunarak uyuyabilirler, dinlenebilirler. Ancak dediğim gibi kuru alan ne olursa olsun, ağaç kütüğü, mango kökü, kaya fark etmez bir lamba ile (ısı veren eski tip ampüller ile) aydınlatılıyor ve ısıtılıyorsa eninde sonunda çıkacaklardır. 40 watt bir lamba 10-15 cm mesafeden gereken ısıyı sağlayacaktır.

Cvp: Kuru Alan ile İlgili Sorun

75 wattlık bir ampül fakat rahatsızca bir ısı vermiyor. kökü koymadan önce kaçmıyorlardı şimdi devamlı altına gizleniyorlar. Bugün birtanesini yakaladım üstüne çıkmış biraz kurumuş. Anladım ki yeni yeni keşfediyorlar. Odundan sonra daha telaşlı oldular. Ultraviole ampül almayı planlıyorum yarına 75 lik bir ampülden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

bende daha bugün edindim bir 75w ampul su bunla ısınırmı sanmıyorum ya takınca basını sudan çıkardı eskiden hiç çıkarmazdı palmiyeli kaptanda daha yeni çıkaracağım 15 lt bi kaba alacağım birazdan ampul suyu ne kadar ısıtırki

burada ampul kullanmakta ki amaç suyu ısıtmak değil.Kuru alan ısısının yüksek olmasını sağlamak.
Su için ısıtıcı kullanılması zorunludur.

Uvb lambalar sağlıklı gelişimi için önemli rol oynuyor.Ama yine ısıtma amaçlı da başka bir ampul kullanmanız da gerekir.

meedmax' Alıntı:
75 wattlık bir ampül fakat rahatsızca bir ısı vermiyor. kökü koymadan önce kaçmıyorlardı şimdi devamlı altına gizleniyorlar. Bugün birtanesini yakaladım üstüne çıkmış biraz kurumuş. Anladım ki yeni yeni keşfediyorlar. Odundan sonra daha telaşlı oldular. Ultraviole ampül almayı planlıyorum yarına 75 lik bir ampülden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

Uv lambaların 2 tipi var. Florasan/kompakt florasan ve spot. Spotlar 150Tl civarında ama hem ısı hem uv ışın veriyor. Diğerleri 50TL civarında ama Arzu'nun dediği gibi sadece ışık veriyorlar. Bu arada lambanızın mesafesini bilmiyorum ama 10-15cm uzaktan 40watt bir lamba yetecektir. Çok sıcak olursa da kurumaya çıkmazlar. 75watt eğer yakınsa değiştirin derim. Zaten ampüller 1 TL ye satılıyor. 10-15 günde akvaryuma alışacakalardır. Yavaş yavaş keşvettikçe güvenleri de yerine gelecektir. Bu kısımda size sabretmek düşüyor.

Geri