Merhaba ben sitenize yeni üye oldum. Akvaryumum da 2 adet kaplumbağa besliyorum 15 gündür benimleler alışma evresini atlattığımızı düşünüyorum. Filtresi ısıtıcısı herşeyi var.kuru alanım ise bir mango kökü. Kökü koyduğum anda hemen altına saklanıyorlar biri daha çok ufak diğeri ondan biraz büyük. Mangoyu kaldırdığımda saklanacak yer bulamadıklarından ellerinden birşey gelmiyor. Herşey onların rahatı için dizayn edildi fakat saklanmaktan başka birşey için kullanmıyorlar mango kökünü. Ne yapmamı önerirsiniz?ellerimle alıp koyuyorum alışsın diye hemen kaçıyor suya. Suda ise devamlı kafasını yukarı kaldırıyor. Susuz alana ihtiyacları var sanırım Lütfen yardım edin.
Ve ek olarak şunu belirtmeyi unuttum. Filtreyi yatay olarak kullanıyorum ve son bir gündür üstüne çıkıp hareketsiz duruyorlar sadece kafaları oynuyor devamlı yukarı bakıyorlar. Ben kalkınca çırpınmaya başlıyorlar hep kaçmaya çalışır gibi yüzüyorlar bu normal mi?
Ve ek olarak şunu belirtmeyi unuttum. Filtreyi yatay olarak kullanıyorum ve son bir gündür üstüne çıkıp hareketsiz duruyorlar sadece kafaları oynuyor devamlı yukarı bakıyorlar. Ben kalkınca çırpınmaya başlıyorlar hep kaçmaya çalışır gibi yüzüyorlar bu normal mi?