Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan ışığı...

exxcalibur

Bronz 3 Üye
ArkadasLar Bugün KapLusLarımın YuvaLarına Bakım Yaptım Yani GeneL Temizlik Ama IşıkLarı PatLamış Yani ŞöyLe!! Işık Yanmıyor 1 Gün Işıksız KaLsaLar ProbLem OLur mu ?Bir de Yavru KapLusLarımın KabukLarı Yumuşamış Devit 3 DamLattım Ve Bir Kovanın İçinde Beklettim Işığın ALtında Bir Problem OLur mu? CevapLarınızı BekLiyorum ArkadaşLar BiLgi Verirseniz Sevinirim....:ff::ff::ff:
Ek OLarak:: Birde YemLerine DamLattım YediLer İnşaLLah DüzeLirLer... Birde Kapluşumun Biri Yem Yemiyor Demiştim Ya!! O ufacık KaLmıs Ama İştahı AçıLmış Gibi Görünüyor İnşaLLah DüzeLir...

Cvp: Kuru Alan ışşığı...

exxcalibur' Alıntı:
ArkadasLar Bugün KapLusLarımın YuvaLarına Bakım Yaptım Yani GeneL Temizlik Ama IşşıkLarı PatLamış Yani ŞöLe!! Işşık Yanmıyor 1 Gün Işşıksız KaLsaLar ProbLem OLurmu ?Birde Yavru KapLusLarımın KabukLarı Yumuşamış Devit 3 DamLattım Ve Bi Kovanın İçinde Beklettim Işşın ALtında Bir Problem OLurmu? CevapLarınızı BekLiyorum ArkadaşLar BiLgi Verirseniz Sevinirim....:ff::ff::ff:

Ek OLarak:: Birde YemLerine DamLattım YediLer İnşaLLah DüzeLirLer... Birde Kapluşumun Biri Yem Yemiyor Demiştim Ya!! O ufacık KaLmıs Ama İştağı AçıLmış Gibi Görünüyor İnşaLLah DüzeLir...

Kuru alana çıkarlarsa üşüme ihtimalleri var. Evdeki ampullerden birini söküp onun bulunduğu yere geçici olarak takmanızı öneririm.
UVB lamba edinin ki kabuk ve kemik sağlıkları daha iyi olsun. Ama edinemem diyorsanız normalde haftada bir yem ile ağızdan devit 3 verin. Ayda bir de kabuklarına deriye temas ettirmeden sürüp kuru alanda ısıtıcı lamba altında 15 dk bekletin. Yumuşaklık olduğu için yem ile 2 günde 1 damla verin ve her gün kabuk uygulamasını yapın. 10-15 gün arası bunu sürdürün.
İştah açılması çok iyi olmuş :)

Cvp: Kuru Alan ışşığı...

Önemli değil, geçmiş olsun.
Ek olarak kalsiyum takviyesi için ağızdan rendelenmiş mürekkep balığı kemiğinide verebilirsiniz. Bunu normal kemiği alıp sert bir cisimle ezerek toz haline getirir sonra yeme kaplumbağa vitamini döktüğünüzde üzerine tozu döküp yapıştıktan sonra direk suya temas etmeden ağzına verebilirsiniz.

Cvp: Kuru Alan ışığı...

tamam ben simdi lambayı halleddimde lambada su yazıyor ESO903L11 11W 600LM 80MA E27 220-240V-5060HZ Uygunmudur sizce ?

İnternette yazıldığı kadarıyla bu enerji tasarruflu ampul. 11W olduğuna göre yaklaşık 50 W normal ampule eş değer. Ama bu ışık gücü açısından. Isı için ne kadar etkili bilemem. Siz takıp 15-20 dk sonra kuru alanı derece ile ölçün. Önce 15 cm yukarıya koyun, Isı düşükse 10 cm yapın, yüksek ise 20 cm yapın. Hiç olmamasından iyidir.

:( oda Gitti duyu patladı artık yarına kadar idare etcekler uvb lambalar nekadarki ?

Exo Terra nınkini kaça almıştım hatırlamıyorum. Aşağıda JBL olan ampul fiyatı 95 tl olarak verilmiş.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13213

O zaman devit 3 ile desteklemeye devam edebilrsiniz.

simdi ben hesapladım 1500 tl ye herseyi içinde onu para biriktirip alıcam

Elzem olanlardan almaya başlamanızı öneririm. Bu arada duyda problem olabilir mi? Sürekli ampul patlaması şans olmayabilir.

AEK' Alıntı:
O zaman devit 3 ile desteklemeye devam edebilrsiniz.

bu devit 3 ne oluyor? ya ben hıc lamba kullanmıyorum bı yardım eder mısınız? uvb cok pahalı normal elektırıkcıden alcagım ampul de olur mu forum da olur dıyanler de var ama emın olamadım:(

devit3 bebekler için satılan d vitamini damlası. Güneşlenemeyen uvbsi de olmayan kabuğu yumuşamış kapluşlar için kullanılıyor.

tubidik' Alıntı:
devit3 bebekler için satılan d vitamini damlası. Güneşlenemeyen uvbsi de olmayan kabuğu yumuşamış kapluşlar için kullanılıyor.

cok tesekkur ederımm petshopcuya bakım urunu olarak ne kullanılıyor dıye sormustum sadece turtı clean jel kabuk koruyusucu'nu verdı ben de yumusamasını o onlıycek dıye dusunmustum..devıt 3 u sularına damlatıcam dımı?

Kabuk sertleştiricisi sizin dediğiniz. Biz kullanmıyoruz onu. Kabuğun havalanmasını engelliyor, suya salınım yapıyor. Eğer kullanmadıysanız petshoptan bir kaplumbağa vitamini ile değiştirmenizi öneririm. Kaplumbağa vitaminini de haftada bir yemin birini ıslatacak kadar yeme damlatıp direk kapluşa verirsiniz. Güneşlendirme imkanınız varsa şimdilik devit3e gerek yok. Deviti de aynen normal vitamin gibi yemine emdirerek kullanıyoruz.

Kuru alanda iki tip lamba kullanılır.

1- Isınma lambası. Bu kaplumbağanızın kuru alanda çıkıp güneşlenerek vücut ısısını dengelemesi için olmazsa olmaz bir ekipman. biliyorsunuz kaplumbağalar soğukkanlı hayvanlar ve bir çok sebebin yanında özellikle sindirim için güneşlenmeyi bu anlamda ısınarak uygularlar. Güneşede çıkarsanız süre sabahtan akşama olmayacağı için akvaryumda kuru alanı 32 derece yapacak soft bir ampul kullanmalısınız.

2- UVB D vitamini sentezi için. Kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır. Güneş bunun yerini alır, daha doğrusu doğal ve esas olandır. Ancak güneşlendireceğiniz yerde esinti olmamalı. Güneş ışığını cam arkasından değil, doğrudan almalı. Güneşlendireceğiniz kapta istediği zaman kaçabileceği bir gölge bölüm olmalı. Serinlemek içinde girebileceği su dolu kap olmalı. Bu koşullar olmadığı taktirde ve kışın zaten sağlayamayacaksınız, UVB ampul gereklidir. Fiyat konusunda zorluk çekenler için diğerleri kadar olmasa da Devit 3 bunların yerine takviye olarak kullanılabilir.

Geri