Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan ışıklandırma

aytac_bulbul

Yeni Üye
kuru alana 40w günışığı koydum,bana bıraz fazla geldi gibi ama bilginizi paylasırsanız sevınırım.
teşekkur ederim.

Ekli dosyalar

• A2wTeTLCIAAVsGK.jpg
    A2wTeTLCIAAVsGK.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 144
Cvp: kuru alan ışıklandırma

o konuda benim bir bilgim yok ama akvaryumun üstü tamamen kapalı gibi geldi. :/ Kaplumbağalar açık havayı daha çok seviyor . şayet kapalısa açmalısınız. en azından bir bölümünü.

Bir derece ile kuru alan ısısını ölçmelisiniz. Yüksek ise ya lambayı uzaklaştırmanız gerekir yada ampulu daha düşük güçte olanla değiştirmeniz gerekir.

Kuru alan sıcaklığını ölçmeniz gerekir 32-33 derece civarı ise uygundur.

sanırım cok sıcak oldu yaklastıgımda bıle ates gıbı.led lamba sanırım daha ıyı olacak

Led lamba gözünü alacaktır. Soft lamba öneririrm. W değeri düşük olsun bence.

9w soft bır ampul koydum bugun,şuan kuru alan sıcaklıgı 28 gösteriyor.

Sizinki biraz yakın. 25w soft ampul koyarsanız tam olur. İstenilen ısı 31-33 arası olur. 9w yetersiz gelir. 28 derece zaten su sıcaklıgı..

banyoterligi' Alıntı:
Sizinki biraz yakın. 25w soft ampul koyarsanız tam olur. İstenilen ısı 31-33 arası olur. 9w yetersiz gelir. 28 derece zaten su sıcaklıgı..

şuan baktım 31 dereceyi gösteriyor kuru alan,sanırım uygundur.bırde gece uyku zamanı kapatayım yoksa hep acık mı kalmalı?

Hocam döngü gibi düşünün. Sabah işe giderken açın mesela. Akşam işten döndüğünüzde 6-7 gibi kapatın. Güneş gibi düşünün.

Kısaca su sıcaklığı ile kuru alan sıcaklığı arasındaki fark 4-5 derece uygundur. Yani su 26 ise kuru alan 31, su 28 ise kuru alan 33 gibi. Ufak oran farkları ile birlikte bu değerler uygun olanlardır.

Mert' in dediği gibi kuru alan lambası gün döngüsü gibi olmalı. Güneşi taklit etmeli. Yani gündüz 10-12 saat yanmalı. Onlar istediği zaman kullanabilirler. Eğer kaplumbağa gece kuru alana çıkıyorsa o zamanda hem ay ışığını simüle etmek hemde gündüz kadar olmasa da kuru alana ısı vermek için gece lambalarından alabilirsiniz. Ben gece kullanan kullanmayan ayırt etmeden gece lambası kullanıyorum. 12 saat gündüz ısıtma lambası 12 saatte gece lambası birbirinin ardından açılıp kapanıyor. Hatta tüm bu işler için zamanlayıcılar kullanıyorumki açma-kapama zamanlarında evde olmazsam aksamasın yada unutma ihtimalim olmasın diye.

Geri