Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ısısı

sercan159

Altın 1 Üye
Kuru alanın ısısını nasıl ölçeceyiz.Ampulun kaç watt olduğunu bilmiyorum.

Cvp: Kuru alan ısısı

Kuru alana termometre yerleştirerek ölçebilirsin.

termometre yardımı ile ölçebilirsiniz 31-32 derece olması yeterlidir

Termometreyi nereye yerleştireceğim üstüne mi ?

Evet termometreyi kuru alana koyup ölçebilirsiniz.

kuru alan akvaryumun içerisindedir cama yakın olan bir yere koyun kuru alanı cama da termometreyi vantuzla yapıştırın

Ya ama bir gariplik var kuru alanın üstüne koydum dereceyi bekledim 5-10 dk aldım baktım 27 derece gösteriyor az değil mi ? lambada çok uzakta değil.

Demek lambanın gücü yetmiyor ya da uzak kalıyor..

Fark etmez su termometresi hava termometresi diye bir şey yoktur. Termometre her türlü sıcaklığı ölçer.

Kaç dakika tutmam gerek kuru alanda tam ölçmesi için şimdi baktım 28 olmuş

Genelde 10-20 dakikada doğru sonuç alırsınız.

Arkadaşlar şukadar uzaklıktan yapıyorum.

mailto:/img862/8889/15122011050.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ama 28 derece gösteriyor.Sorun nedir.Ampul tahminin 20-25 wattlık ampulun wattını bilmiyorum çünkü evde bulduğum bir ampulu taktım.Önceki kuru alanımda bunun kadar mesafede tutuyordum kuru alana çıkıyorlardı.

Doğrumu koyuyorum kuru alana ?

Suyunuz kaç derece peki? Birde 25 watt olduğundan emin misiniz? 15 watt falan olmasın :)

suyum 28,5 de sabit.Ampulu valla bilmiyorum tahmin.

Kuru alan sıcaklığınında 33-34 derece olması gerek. O zaman ampulunuz 25 watt değil daha düşük. 15 watt falan. Kuru alanla lamba arasında ki mesafe şu an kaç cm mesafede ölçtünüz mü?

Kuru alan ısısının 35 - 37 derece olmasında bir mahsur var mı? Geçici bir süre, kuru alana güven duyması açısından düşünüyorum. Yoksa suda uyumaya bayılıyor.

Geri