Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Sevdası

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar kaplumbağalarımdan Pascal kuru alanı çok fazla kullanıyor.Hatta suya nadiren giriyor.Bir kaç dakika yüzüp çıkıyor.Hastalık belirtilerine baktım.Hiç bir hastalık belirtisi yok.Acaba daha çok ufak olduğu için dinlenme ihtiyacı mı duyuyor?

eğer hastalık belirtileri yoksa kuru alanda kalmak bir hastalık belirtisi sayılmaz bana göre..ama siz yinede gözlemlemeye devam edin..

Birkaç sorum olacak;

-Kaplumbağanızı nerede besliyorsunuz?
-Eğer akvaryumda besliyorsanız ısıtıcınız varmı?

Akvaryumda besliyorum.Isıtıcısıda filtreside var herşeyi var.

Hmm kuru alanda gereğinden fazla durmasıda zararlıdır...Bütün gün uyuyormu ?

Hmm bir belirti yok gibi görünüyor sanırım sorun yok... :) Endişelenicek bir durum göremedim...

Belki filtrenize karşı sürükleniyorsa dinlenmek için kuru alana çıkmayı uygun görüyordur.
Eğer uyumuyorsa gayet normal bir durum, izlemesi bir zevktir kuru alan sefalarının öyle değil mi ? :)

Bir problem yok bence Biraz tembelliğinden olabilir yada kurulanmayı seviyordur havalar ısındı

benimkiler sürekli kuru alanda 8 tane üst üste uyuyan kaplumbağaları izlemek çok zevkli

Geri