Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Sıcaklığı Hakkında

sarcoptes

Bronz 4 Üye
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Termometreyi kuru alana koyup 10 dk geçtikten sonra baktıgımda 45 dereceyi gösteriyordu. Civalı termometre ile ölçtüm. Kaplumbağalarım çıkıp dakikalarca kalabiliyorlar. Lamba olarak jbl reptil blue[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]mailto:/evcil-hayvan/jbl-reptil-blue-100w-4014162618269-155115493 [/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]kullanmaktayım. Termometreyi görünce şok oldum acaba fazla beklettiğim için mi çok gösterdi ? Ne yapmalıyım ? Teşekkürler[/font]

Cvp: Kuru Alan Sıcaklığı Hakkında

Kuru alan sıcaklığı su sıcaklığından 4-6 °C yüksek olmalı.Fazlası canlıda rahatsızlık yaratabileceği gibi dehidrasyon süresini de kısaltır.Uygun sıcaklık için mesafe yeniden ayarlanmalı.

Ampul çalışır durumdayken fişten çekilmeli ve ampulün soğuması beklendikten sonra kuru alana uzaklığı ayarlanmalı.Bahsedilen değere göre kuru alandan uzaklaştırılmalı.Flamanlı ampuller hassas oldukları için kullanımında özen göstermek gerekir.Bu yüzden alternatif olarak soft akkor ampul kullanılabilir.Genel olarak firmaların flamanlı ampulleri patladığında zarar daha büyük olduğu için ekonomik açıdan klasik ampul kullanımı daha avantajlı.

15 wattlık kırmızı spot lamba taktım hem öncekine göre çok daha az ışık veriyor hem de kuru alanı 31 derecede sabit tutuyor. Su da 27 derece. Hem de 85 wattlık bir kar elde etmiş oldum. Teşekkürler.

Şimdi de yarım olarak çıkıyorlar kuru alana. :/ neyse madem böylesi daha sağlıklı böyle kalsın :)

sarcoptes' Alıntı:
15 wattlık kırmızı spot  lamba taktım hem öncekine göre çok daha az ışık veriyor hem de kuru alanı 31 derecede sabit tutuyor. Su da 27 derece. Hem de 85 wattlık bir kar elde etmiş oldum. Teşekkürler.

Şimdi de yarım olarak çıkıyorlar kuru alana. :/ neyse madem böylesi daha sağlıklı böyle kalsın :)

İdeal ürünlerden biri Ecolite 52 W.Burada kuru alanın ve kaplumbağanın büyüklüğü önemli birer faktör.Kuru alanın tamamında aynı sıcaklığı yakalamak gerek.Kaplumbağa büyüklüğü de ampulün mesafesinin ayarlanmasında önem arz ediyor.

Eger kuru alan genisse bu 100 wattlik ampulleri kullanarak daha genis bir alani isitabiliceginiz icin tercih sebebi olabilir yalniz uygun armaturde ayarlamalisiniz. Ben 45 cm den kullaniyorum bu ampulleri.

Geri