Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan sıcaklığı

dermet

Taç 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. Böcük ilk cerrahi müdahaleyi geçirdiğinde yarasında batikon sürüp kuru alanda bekletiyorduk. Kuru alanda bekletirken ev çok soğuk diye üzerine ince bir örtü de serdiğim oluyordu. Her iki masa lambasına da soft ampül takmıştım. Üşümesin diye. O sıralarda, birinde uyuyakalmışım uyandığımda tıkırtıları çok artmıştı. Baktım kaçmaya çalışıyor. Aslında her zaman yapıyordu ama o sefer ayaklarında hafif titremeler vardı. Suya attım hemen 10-15 saniye sonra titremesi geçti ve herşey normale döndü ama benim aklıma takıldı. Acaba ona bir zarar vermiş olabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: Kuru alan sıcaklığı

Üşümemesi için kuru alan lambası altına koymanız iyi olmuş ancak, kuru alan sıcaklığını ölçtünüz mü kaç derce diye? Kapluş piştiyse çıkmak için kabı tırmalıyordur büyük ihtimalle.

ölçmedim ama çok yakın değildi ekstra üstünü örtmüştüm.

Her iki masa lambasına soft ampul taktım demişsiniz. İki masa lambasıyla mı ısıtmaya çalıştınız?

Muhtemelen o iki lamba çok ısıtmıştır kuru alanı. Lambalar kaç watt ve ne kadar mesafeden koydunuz?

lambalar 60 watt muhtemelen çok ısıttılar mesafeyi hatırlamıyorum. Peki etksi ne olmuştur

İki lamba çok ısıtmış olacak ki kapluş çıkmak için çırpınmaya başlamış. Bir daha tek lamba kullanın iki tane 60 wattlık lamba çok fazla. Derisinde ya da kabuğunda kızarıklıklar var mı? Durumu şu an için normal mi yani eskisi gibi mi (hareketliliği,iştahı)? Eğer bir sorun yoksa endişelenmenize gerek yok. Ama bundan sonra tek lamba kullanın ve mutlaka kuru alan sıcaklığını ölçün.

şu an çok iyi zaten yaklaşık 1 ay önce olmuştu.o zaman da ufak titremeler olmuştu

1 ay içinde bişey olmamışsa zaten endişelenmenize gerek yok :) Yalnız bundan sonra tek lamba kullanın ve mutlaka kuru alan sıcaklığını ölçün.

Korkmayın Derya hanım, sıcaktan bunaldığı için yapmıştır :)

Geri