Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan vol.2

2kaplan

Gümüş 1 Üye
iyi günler ey forum halkı :)
yine karşınızda ben;emre
bugün gidip uvb lamba aldıktan sonra artık akvaryumun son dokunuşlarıda bitmek üzere :)
ama kuru aln konusunda sıkıntı yaşayacağım gibi geldi..
cd kabından bir yer yapmaya kalktım ama baktım ki cd kabı benim düşündüğüm yere göre değil bu yüzden bu alternatifi kaldırdım. şuan hala bir volkanik taşım var ama değiştircem su seviyesini artırmak için..
işte burda devreye siz giriyorsunuz, hangi malzemelerden nasıl planlar doğrultusunda ortaya birşeyler çıkartabilirim?
şimdiden teşekkürler

Cvp: kuru alan vol.2

mailto:/forum/Konu-uc-silahsorler.html

kardeşim bu konuya bak

çok saol ama aradığım böyle bir şey tam olarak değil: daha farklı malzemelerden yapılma yüzen adacık gibi birşey. ama çok teşekkürler uğraşmışsın

benım akvaryum kucuk dıye bole yaptım senın buyukse adacıklar var suyun üstüne cıkıyorlar 50 tlcik :D kendim yapaym diyorsan sitede var cd kabından yapılanlar

mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=8426
mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12923

mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12140

Bunlar var ada şeklinde, ancak ilk ikisi mıknatıslı cama sabitlenen ve tam dikdörtgen akvaryumlara uygun modeller. Alttaki ayaklı olduğu için her akvaryuma uyar. Uğraşmak yerine bunlar tercih edilebilir.

emre bey çok teşekkürler bunlar gibi bir şey arıyordum ama kendim yapmak istiyorum: daha zevkli oluyor hem de vakit geçiyor, hazır alınınca kolaya kaçılmış gibime geliyor ama fikir sahibi oldum çok teşekkürler :smile:

Şimdiden başarılar :)
Bende bunlardan var, ancak kuru alanlarım bir sorun yaşarsa diye yedek olarak edindim. Aşağıda akvaryumlarıma dizayn edip yaptırdığım kuru alanlar var. Sizinki eğimli bir cam diye aklımda kalmış ama fikir açısından bunlarada göz gezdirebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

emre bey siz çok büyük bir insansınız :) :) çok saolun istediğim gibi bir şeyler sonunda çıktı!! çok teşekkürler

Ne demek, hepimiz birbirimizden öğreniyor ve geliştiriyoruz. Esinlenme açısından umarım faydalı olur.

Bu tip kuru alanlarda atlanmaması gereken konu ağırlık. Ben hem güvenlik için hemde yukarıya kuru alan yaptıracağım için akvaryum camlarımı hep daha kalın tuttum. Akvaryumun cam kalınlığına uygun kuru alan yapmak gerekiyor. Yani kuru alan camı da güvenli seviyelerde ince tutulabilir.
Hatta akvaryumunuzun yanında yeriniz varsa linkte gönderdiğim sehpa tip kuru alan gibi ama akvaryumunuzun yan tarafına bir düzenek yapıp rampayı güvenli şekilde içeri uzatabilirsiniz. Böylece akvaryuma yük binmez.

Şimdiden kolay gelsin.

çok teşekkürler, ne yapıcağım aklımda canlandı yarın hemen işe koyuluyorum; biraz zaman alıcak gibi ama olucak umarım güzel bir şeyler :)

Geri