Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Yaptım Amaa

ayşe61

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar eskiden şu porselern olan kuru alanlardan vardı cok yer kaplıyo bide su seviyesi az oluyo diye bende cd kapağından kuru alan yaptım yaklaşık yarım saat oldu ama çıkmıyo zamanla alışıp çıkar mııı ? lütfen cevap verin korkuyorum .s cıkmazsa diye

Cvp: Kuru Alan Yaptım Amaa

Kuru alanın üstüne ısı veren bir lamba tutarsanız ve 33 derece sabitlenirse çıkar 33 derece olması zorunla değildir sadece kuru bölgeye çıktığında üşümesin diye.

Alışınca çıkar merak etmeyin, Emre' nin de dediği gibi kuru alan ısıtma lambanız yoksa o yüzden de olabilir.

Çok Teşekkür ederim :) Lamba koyucam şimdi

Kuru alanı termometre yardımıyla 30 - 33 derece bir sıcaklığa ayarlamaya çalışın. Kullanacağınız ampül ise soft ampül olmalı, gözleri yormaması için. 40w 15 - 20 cm uzaklıktan işinizi görür.

peki sürekli açık mı durucak bu işik

Gece gündüz döngüsünü taklit edin, sabah kalkınca açın akşam 9 10 gibi kapatırsınız.

arkadaslar ben yenıyım de bu kuru alan lambası dedıgımız uv lambalar nerden temın edılıyor? forumda okudugum ucretler bıraz yuksek geldı:( calısma masası lambası fılan zararlı mı oluyor? benım kaplumbagalarıım da kuru alana pek cıkmıyordu lambam yok dıyeymıs sanırım bıldıklerınızı paylastıgınız ıcın cok tesekkur ederım kendı adıma

mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html

Geri