Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sünger mi Elyaf mı

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,632
İç filtremin içinde sünger var. onu çıkarıp elyaf mı koymalıyım sizce yoksa dursun mu? hangisi daha iyi temizler? mekanik veya biyolojik o konuları tam bilmiyorum.
 
Bu arada hava kabarcığı veren aparatı mı kullanmalıyım şelale aparatını mı?
 
İç filtremin içinde sünger var. onu çıkarıp elyaf mı koymalıyım sizce yoksa dursun mu? hangisi daha iyi temizler? mekanik veya biyolojik o konuları tam bilmiyorum.
Elyaf daha iyi kir tutar ve suyu daha iyi filtreler. Ben sungeri kestim biraz küçülttüm etrafina elyaf sardım sungerin. İyi temizliyor.
 
Şelale aparatına gerek yok onu takarsan suyu döndürmez. Zaten gucu cok fazla degil senin filtrenin hayvani rahatsiz etmez. Hava kabarcığı şeyini kullanmama gerek yok.
önüne geçtiğinde savrulduğu için arka camdan öne doğru konumlardırdım köşeye. bu şekildede suyu döndürür mü?
 
maalesef telefon bozuk. şöyle anlatayım.

filtre duvara bakan tarafta yani yan camlar değilde ön camlar.
o şekilde konumlandırdım köşeye.
 
1687890081649.png
 
çok savuruyordu hayvan da doğal olarak çok yüzmek istemiyordu savurduğu için o yüzden cem bey ile böyle bir çare bulduk.
 
bu arada dipte yine birazcık kir kalıyor onları filtre çeker mi ki?
 
Ama hayvani nasil savuruyor anlamadım benim 40 litre su var 880lt filtre var 15W. direkt suyu donduruyor hayvan rahatsiz olmuyor.
 
Geri
Üst