Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan

c4sill4s

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Su kaplumbağalarını alalı 2 gün oldu ama hala kuru zemine çıkmıyolar. hep yüzüyorlar.. Bunda bir terslik var mıdır?

Cvp: Kuru Alan

hayır kuru alana alışmak için zamana ihtiyaçları var akvaryumda besliyorsunuz değilmi plastik kapta değil?

Henüz yeni oldukları için çekiniyorlardır,alışmaları 1-2 haftayı bulur. Telaşa gerek yok...

Hmm tamam tşekkürler..Evet akvaryumda besliyorum..Kapta olsaydı ölür mü?

Hmm tamam teşekkürler .. Akvaryumda besliyorum bide kapta beslense ölürmü kaplumbağalar?(satıcı öle demişti, ama bnm komşumunkiler 2 yıl kapta yaşadılar sonra akvaryuma geçtiler.?) Emin olamayıp akvayum aldım bnde.

Sıcak Bölgenin hayvanı olduklarından 28 dereceye sabit suda yaşarlar. Bu nedenle plastik kaplarda KESİNLİKLE beslenemez. Bu yüzden ısıtıcı şart.

Kırmızı yanaklar vucut sıcaklığını dış ortama göre ayarlayan canlılardır.
Yani ölüm fanuslarında bakılan kaplumbağaların çoğu su sıcaklığı düşük olduğu için kış uykusuna yatmakta ve kış uykusu için gerekli şartları sağlayamadıkları için ölmektedirler.

Ölüm fanusunda senelerce yaşayabilecekleri gibi bu durumu kaldıramayıp ölme ihtimalleri çok yüksek.

Kuru alan konusunda ise kuru alanın sudan daha sıcak olması gerekiyor 30-33 C civarında tutarsanız sıcaklığını alışma süreçleri hızlanacaktır :)

Kaplumbağa bakımı ile ilgili zorunlu ekipmanlar ;

1 - Akvaryum veya kısa süreli 40 - 50 lt saklama kapları.

2 - Su ısıtıcısı

3 - Kuru alan ve kuru alanı ısıtmak için en az 40 w soft ampül veya benzeri.

4 - Suyun temizliği için yeterli kapasiteli bir filtre

5 - Kaliteli yemler ve vitamin takviyesi

6 - UV - B lamba, biraz pahalıdır ve petshoplarda nadir bulunur. Bulamazsanız veya maddi durumunuz

yeterli değilse, eczanelerde satılan Devit - 3 isimli vitamin.

Tabiki de optimum şartlar sağlanmış, doğalarına en yakın taklit alanı elde edilmiş bir yaşam alanlarında yaşamalılar. Ancak insanları şu yanıltıyor. Nadir de olsa senelerce plastik ölüm kabında yaşayanlar da çıkıyor. Ancak bu göstermez ki o hayvan sağlıklı ve mutlu yaşamış. Ama siz şöyle düşünün. Tropikal bir bölgede yaşayan bir hayvan, gece gündüz suları 25C derece günde 12 saate yakın öğle güneşi alıyorlar ve doğalarında her türlü balık ve su bitkisi var. Sizce nasıl bir yerde yaşamalılar :) Cevap gayet basit :)

Bu arada gidip Adana'da oturuyorsanız suyu soğutmanız bile gerekebiliyor. Ben kaplumbağa besleyip de suyu soğutmak için fan ya da buz kullanan bi çok kişi tanıyorum. Önemli olan suyun sabit sıcaklığıdır.

Geri