Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan

Erik

Bronz 4 Üye
uzun uğraşlar sonucu güzel bir kuru alan yaptım bizim tospişlere..üstünü de halı kaydırmazıyla kapladım ama bizim sıpalar kuru alana çıkmıyorlar..ışık da aldım fekat kuru alana koyuylar kafalarını uzatıyolar öylece duruyorlar..kuru alanın kalı kaydırmazı da sürekli ıslak acep o yüzden mi çıkmıyolar bizimkiler kuru alana

Cvp: Kuru Alan

İlk başta biraz incelerler.Bende kuru alanımı ilk yaptığımda kafalarını uzatıyorlardı ama en sonunda beğendiler çıkıyor artık üçüde.Alışınca çıkarlar yani.:)

neredeyse 1 hafta olucak kuru alanı koyduğum ama en fazla 2 kere gördüm üstüne çıktıklarını

Bayağı bir zaman geçmiş.Benimkiler 3-4 gün sonunda iyice çıkmaya başlamışlardı.Alışırlar bence merak etmeyin derim.

Kuru alana alışmaları zaman alabiliyor. Siz olmadığınız zamanlar kuru alanı kullanmayı deneyebilirler. Ayrıca neden kuru alan hep ıslak?

Cvp: RE: Kuru Alan

AEK' Alıntı:
Kuru alana alışmaları zaman alabiliyor. Siz olmadığınız zamanlar kuru alanı kullanmayı deneyebilirler. Ayrıca neden kuru alan hep ıslak?

anlayamıyorum bende açıkçası bunu :) sanırım halı kaymazı su çekiyor üste..yoksa üst taraf sudan en az 1-2 cm yukarıda

Aslında halı kaydırmaz üzerinde çok su tutmuyor.
Halı kaydırmazın üzerine yassı taşlar koyabilirsiniz kapluşların direk olarak kuru bir zemine temas etmeleri için :)

Siz yokken çıkıp ıslatıyorlar desem nasılsa yakalardınız onları. Belki ürün uygun olan değildir. Değiştirmek gerekebilir.

Geri