Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkma sayısı

poetika

Bronz 5 Üye
Hem ısıtıcı lambam hem de uvb lambam kuru alana bakıyor. Birşey dikkatimi çekti. İki lamba da açık olunca kaplumbağalarım (örneğin) 1 defa kuru alana çıkıp iniyorlarsa, sadece ısıtıcı lamba açıkken 5 defa kuru alana çıkıp iniyorlar. Bu neden olabilir? Uvb lambası ile ilgili bir sorun mu var acaba?

Cvp: Kuru alana çıkma sayısı

uvb lamba günde 1-2 saat açılmalıdır.kapalı olduğunda kabuklarını kurutup nefes almaları için kuru alana çıkıyorlardır.uvb lamba bütün gün açıksa veya 2 saatten fazla açıksa bunaldıkları için fazla çıkmıyorlardır belki

İki lamba da açıkken veya sadece ısıtıcı lamba açıkken kuru alanda sıcaklık farkı oluyor mu? Aslında inip çıkmaları değil de kuru alanda toplamda geçirdikleri vakit önemli. Vücut ısılarını düzenlemek için de zaman zaman suya inip çıkabilirler.

tubidik' Alıntı:
İki lamba da açıkken veya sadece ısıtıcı lamba açıkken kuru alanda sıcaklık farkı oluyor mu? Aslında inip çıkmaları değil de kuru alanda toplamda geçirdikleri vakit önemli. Vücut ısılarını düzenlemek için de zaman zaman suya inip çıkabilirler.

iki türlü de ölçüm yaptım. herhangi bir fark olmuyor. 32-33 derece kuru alan ısısı.

Ben ısınma lambasını 12 uvb lambayı 8 saat açık tutuyorum. Bir sorun yok.

Geri