Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alana Çıkmama

c4sill4s

Yeni Üye
Öncelikle İyi günler herkese..:smile: Benim bir sorum vardı. Kaplumbağaları alalı 1 hafta oldu ve 6 aylıklar. Daha kuru alana çıkmadılar bu onlarda bir hastalık ortaya çıkarır mı? Çıkarsa tedavisi nasıl olur?

Cvp: Kuru Alana Çıkmama

Bu gayet normal :) Siz endişelenmeyin. Onlar zamanla etrafını tanıycaktır. Çıkacaktır zamanla.
Bir de kuru alanınız sıcak mı ? Yani kuru alanın sudan 1-2 derece sıcak olması gerekir. Suyunuz kaç derece? Ölüm fanusunda bakmıyorsunuz değil mi ?

En önemlisi ısıtıcı ve filtreniz var mı ?

Kuru alan sorunu bir çok üyemizin çektiği bir durum :)

Öncelikle kaplumbağalarınız çok yeni.
Onlara ortamı tanıma ve alışma fırsatı tanıyın.
Kuru alanı 30-33c arası bir sıcaklıkta tutun ki oraya çıktıklarında üşümesinler ve daha çabuk alışsınlar.
Onların yanında ani hareketlerden kaçının.
Elinizle kuru alana koyup orada durmalarını beklemeyin :)

Sonuç olrak siz gerekli şartları sağladıktan sonra iş zamana ve kapluşlarınıza kalıyor :)

Kuru Alanın sudan 3-4 derece fazla olması lazım
su 28 derece kuru alan 32 derece olması lazımdır...

bunlar mevcut ise alışamaması yüzünden çıkmıyorlardır :) benim Mumble de 1 hafta çımadı şimdi hergün 3-4 saat kuru alanda

Yok akavaryumda bakıyorum,her şeyleri tam, su 28 derecede sabit kuru alanda 30-31 fln.Teşekkürler cevaplarınız için :) :)

İnşallah dediğiniz gibidir. :)
Zamanla çıkarlar merak etmeyin eğer dediğiniz gibiyse..

Eğer üstlerinde ısınmaları için bir lamba var ise, sıcaklık normalse ve çıkabilecekleri bir rampa yada basamak bulunuyorsa yani koşullar uygunsa ve çıkmıyorlarsa tamamen kendi isteklerindendir. Genelde akvaryuma alışmaları 1 hafta 15 gün sürebilir. Siz sabredin, onlar çıkacaktır :)

Geri