Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkması için ne yapmak gerek ?

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar Leo aldım alalı (3 ay ) kuru alana çıktığı nadir görülmüştür , kuru alana çıkmıyor alışsın diye yemlerini kuru alanda gösteriyorum , yemi ağzına kuru alanda veriyorum sonra tabiki yutmak için suya gidiyor ve çıkmıyor bazen de çıkıyormuş gibi yapıp geri atlıyor :) kuru alanın eğimi çok az eğimi eskiden yüksekti ama şimdi az yine çıkmıyor sizce ne yapmamız lazım bugün uvb lamba geldi suda bir faydası olmuyor sanırım

Cvp: Kuru alana çıkması için ne yapmak gerek ?

UVB lambanın suda faydası olmaz.
Kuru alanı bir süre sonra kullanmaya başlarlar. Brenimkiler bir aydan fazla kullanmadı. Kuru alanın girişine ve içine yem bırakıp oradan ayrılmak iyi oluyor. ,En azından yemi yemek için gene suya atlasa dahi bir süre sonra kullanmaya başlayabilir. Birda akvaryumun bulunduğu odada insan giriş çıkışı çoksa kullanmaya yanaşmayabilirler.

rafi aslında gayet iyi ve normal olarak kuru alandan faydalanıyor ama leo 3 aydır çıkmıyor, odaya benden başkası fazla girmiyor bana alıştılar zaten ben hangi taraftaysam o tarafa geliyorlar :) kuru alana çıkmaması 3 ay uzun bir süre gibi geldi bana dediğiniz gibi rampanın üstüne yem bırakacağım belki alışırsa yem arar kuru alanda

bir de 23 watt %6 uvb günde kaç saat açık bırakılmalı acaba ?

6 saat ısıtma lambasıyla paralel kullanılması uygundur. Kabuk değişi sırasında 8 saate çıkarabilirsiniz

Yeni yöntemler türetmekten başka çarte yok. Kuru alan sudan çok yüksek değildi sanırım. Oda bir dez avantaj.

O UVB için mesafe yaklaşık 25 cm olmalı. Bence gündüz 5 saat açık kalması uygun. Yazında 6-7 saat uygun olur.

Isıtma lambası kışın 10 saat, yazın 12 saat açık kalabilir. Bence daha az kalmamalı. Gündüz döngüsünü takip etmeli.

kuru alan sanırım sudan 10 cm gibi bir yükseklikte yarın fotoğrafları atıcam bu arada uvb 25 cm olduğunu bilmiyordum hemen yükseltiyorum daha az mesafedeydi

UVB 30 cm den fazla olursa etki etmez. 13 w olanları 20 cm gibi, 20 w üzeri olanları 25 cm gibi mesafelerden tutmak iyi olur.

Kuru alan zemini ile su yüzeyi arasındaki mesafe biraz daha azalırsa daha rahat olabilir. Su artırılabilirse bu da bir yöntem.

şimdi silis kum geldi 10 kg fazla kalın olacaktı yaklaşık 5.5-6.5 kg koydum şuan filtre ediliyor tamamen berraklaşınca kuru alanı da mümkün olduğu kadar yakın yapıcam bakalım teşekkürler

Kum ve kuru alan tamamlanınca resim olursa tekrar yorum yapabiliriz. Muhtemelen bayağı güzel olacaktır.

yarın resimleri atıcam inşallah :)

cok acil yorum bekliyorun 50lt akvaryumum var tamamina yakinina su koydum kuuru alanin egimk biraz fazla cikamiyorlar ama alisirlarmi korkuyorlar suda tutunucak bugunluk yer yok ama sirf suyun icinde bogulurlarmi napmam gerek?

yoruldukları için tutunacak yer ararlar bunun için ipek cansız bitkiler koyabilirsiniz kuru alanında eğimi düşürün ben de tamamına yakın su koydum eğimi düşürdüm ikiside çıkıp iniyor rahatlıkla yalnız kaçmamalaeı için kenarlara birşey sabitleyin mailto:/forum/Konu-leo-rafi-ve-paludaryumlari-bol-resim.html burdan kuru alana bakabilirsiniz

Geri