Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkmazsa sorun olurmu

u_po

Bronz 5 Üye
Selam arkadaşlar,
öncelikle sorularıma başlamadan önce sizleden özür dileyerek giriş yapmak istiyorm çünkü gerçektende kaplumbağalarla ilgili bilgim SIFIR!!!
Eşim 2 bebek kaplumbağa aldı ve onları 2 haftadır sizlerin ölüm fanusu diye adlandırdığınız o küçücük kapta besliyouz... biraz araştırma yaptıktan sonra ne kadar büyük birhata yaptığımızın farkına vardım ve bugün 60*30*25 bir akvaryum yaptırdım 15cm yüksekliğede asma tavan şeklinde kuru alan yaptım ve ısıtıcı ekledim fakat şu anda kaplumbağaların o kuru alana ya çıkmazsa korkusu sardı ve eğer çıkmazlarsa boğularak ölürlermi??? birde 2 haftadır yem falan yediklerine hiç denk gelmedim,nasıl bir durum anlamadım??? biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bana yardımcı olursanız sevinirim... TŞK...

Cvp: SIFIR BİLGİ!!!

Kaplumbağalar çok iyi yüzücülerdir. O yüzden boğularak ölmezler. Zaten maksimum beş dakikada bir yüzeye çıkıp nefes alırlar. Akciğer solunumu yapıyorlar sonuçta.

Yeni bir ortam olunca alışana kadar kendilerini çok güvende hissetmedikleri için çıkmayabilirler. Ben kuru alanı geçen hafta değiştirdim, bir haftadır yalnızca bir tanesi oraya bıraktığım yemleri alıp aşağı kaçıyor. Zamanla alışacaklardır.

Yem konusunda ise su sıcaklığı ve kuru alan sıcaklığınız nasıl?

su sıcaklığını ısıtıcı ile 27-28 derecede ve kuru alanı da ısıtıcı lamba ile 32-33 derecede sabitlemeniz gerekiyor (kuru alan sıcak değilse o yüzden de çıkmayabilirler). soğuk bir suda iseler metabolizmaları yavaşladığı için yem yemiyor olabilirler. aynı zamanda soğuk ortam hasta olmalarına da neden olur.

su derinliği 15 cm bebek kaplumbağalar için herhangi bir sorun teşkil edermi???

su derinliği 50 cm bile olsa küçük kaplumbağalara bişe olmaz,kuru alanı ısıtmak için ısıtıcı lamba kullanmalısınız şu konuya bi bakın : mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-akvaryumunda-aydinlatma.html

ilk girdiklerinde benimkierde bi oyana bi buyana kurtulcak gibi yüzüyorlardı...şimdi heryerini ezberediler tırmanıyolar atlıyolar dibe dalıp nazlı nazlı yüzüyorlar..zamanla alışırlar:)

RE: SIFIR BİLGİ!!!

Su ve kuru alan ısı değerleri arkadaşların belirttiği gibi ise zamanla alışırlar.

Suyu temizlemek için filtre kullanıyor musunuz? Önemli bir ekipman.

Kuru alanı kullanmaları için bulundukları ortamda fazla hareket olmamalı. Kendilerini suda daha güvende hissederler. Bu sebeple odada biri varken genelde çıkmazlar. Yada çıktılarsa biri gelince suya dönerler.

Yem konusunda verdiğiniz yemleride belirtmenizi öneririm. Eğer iki haftadır yem yemedilerse vitamin takviyesi gerekir. Bunun için satılan kaplumbağa vitaminlerinden alıp ağzına direk damlatmalısınız. Güçten düşmeye başlamadan takviye iyi olur. Bir nebze iştahta açar. Yemlerede damlatınki cezbedici olsun.

Su içinde yüzeye uzanan bir bitki vs var mı? Bu hem gece tutunarak uyumalarını sağlar. Hemde saklanıp huzurlu hissetmelerini sağlar.

Yem yememelerinin sebebi 2 haftadır o fanusta bakmanız olabilir . 2 hafta soğuk suda kaplumbağaların hasta olma olasılığı çok yüksek . Birde yavru oldukları için dirençleri daha düşük olacaktır . Bu durumda devit 3 ü ağız yolu ile damlatabiliyorsanız damlatın yoksa yem yolu ile yeme devit 3 damlattıkdan sonra 12 saat kadar emmesini bekleyin ve sonra yemi kaplumbağalarınıza verin . İnşallah en kısa zamanda iyileşirler .

RE: SIFIR BİLGİ!!!

Mertcan devit 3 yerine şu an için kaplumbağa vitamini daha önemli. Ayrıca yem yemediği için devit 3 verme şansı yok. Bunuda zaten haftada bir kez uvb yoksa yapmalı. Ancak sen devit 3 ü yemde 12 saat bekleterek mi veriyorsun? Yem taş gibi olmuyor mu? Damlatıp direk kaplumbağaya verilmesi gerekir.

Hastalık riski konusunda katılıyorum, iyi gözlenmeli.

Cvp: Kaplumbağalara yanlış bakılıyor

Emre abi yeme direk damlatıp verdiğim zaman üzerindeki bütün vitamin suya dağılıyor. Zaten devit 3 ü 12 beklettikten sonra biraz daha fazla emdiği için suya dağılmıyor . Pek zorlanmıyor benimkiler yemi parçalayıp yiyorlar .

RE: Kaplumbağalara yanlış bakılıyor

Dediğin doğru, yemi suya atınca vitamin dağılır. Seninkiler devit damlattığın yemi direk elinden almıyor mu?

Cvp: Kaplumbağalara yanlış bakılıyor

Elimden alıyorlar ama parçalamaya çalışırken suyun altına falan çok dalıyorlar .

RE: Kaplumbağalara yanlış bakılıyor

O zaman mecburen kendi yöntemine devam etmen gerekiyor. Ben tek lokmalık yemlerde veriyordum.

Geri