Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkmıyor

Gürkan pehlivan

Yeni Üye
Kaplumbağam Kuru alana çıkmıyor elimle alıp koymak zorunda kalıyorum yerini mi sevmedi acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_20250112_160738.jpg
    IMG_20250112_160738.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 8
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Ampullerden rahatsız olmuş olabilir ışığın azı zarar olduğu gibi fazlası da zarardır.
Ampuller kaç watt? Ampulün kuru alana olan uzaklığı kaç cm?
İkisi de ısıtma lambası mı yoksa biri uvb mi?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Ampullerden rahatsız olmuş olabilir ışığın azı zarar olduğu gibi fazlası da zarardır.
Ampuller kaç watt? Ampulün kuru alana olan uzaklığı kaç cm?
İkisi de ısıtma lambası mı yoksa biri uvb mi?
Kabul boyu 3 buçuk cm ikisi de ısıtma ampulü teki 28 watt zaten genelde 2 tane kullanmıyorum ara da 2 tane kuruyorum uzaklisi İst 14 cm

Tamam akvaryum çok ufak ve su ısıtıcısı da yok su ve kuru alan arasında sıcaklık farkının çok olmaması lazım. Kuru alan 32 derece su 27 derece ideal sıcaklıktır.

Bunun dışında hayvan kuru alana çıkmamayı tercih ediyor olabilir. Kuru alan hayvan için tehlikeli bölgedir. Kuru alandayken daha ç0k stres altında olurlar.

Tabandaki tüm taşları çıkartın bunlar pislik tutar, arasına yem artıkları kaçınca taşı yerse midesinde kalır. Tabanda sadece 0,5mm silis kum kullanıyoruz bulamazsanız boş bırakın. Kuru alandaki taşlarda hayvana engel bundan da rahatsız oluyor olabilir.

Tamam akvaryum çok ufak ve su ısıtıcısı da yok su ve kuru alan arasında sıcaklık farkının çok olmaması lazım. Kuru alan 32 derece su 27 derece ideal sıcaklıktır.

Bunun dışında hayvan kuru alana çıkmamayı tercih ediyor olabilir. Kuru alan hayvan için tehlikeli bölgedir. Kuru alandayken daha ç0k stres altında olurlar.

Tabandaki tüm taşları çıkartın bunlar pislik tutar, arasına yem artıkları kaçınca taşı yerse midesinde kalır. Tabanda sadece 0,5mm silis kum kullanıyoruz bulamazsanız boş bırakın. Kuru alandaki taşlarda hayvana engel bundan da rahatsız oluyor olabilir.
Hayvanın boyutuna göre oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum akvaryum boyutunun yerde ki taşlarsa yiyemeyecegi kadar büyük sorun olmaz diye düşünüyorum su ısıtıcısı sipariş ettim gelir bir iki güne fakat ısıtıcı lambalar suyu da ısıtıyor soğuk olduğunu görmedim hic

Hayvanın boyutuna göre oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum akvaryum boyutunun yerde ki taşlarsa yiyemeyecegi kadar büyük sorun olmaz diye düşünüyorum su ısıtıcısı sipariş ettim gelir bir iki güne fakat ısıtıcı lambalar suyu da ısıtıyor soğuk olduğunu görmedim hic
Hayvanın kabuğunun sağlıklı gelişmesi için bolca yüzmesi lazım hayvan biraz büyüdükten sonra daha büyük yuvaya geçmelisiniz. Şuan idare eder ama fazla bir gideri yok bu akvaryumun. Buna akvaryum da denmez ufacık birşey komedi gibi.

Taşları mutlaka çıkartın. 6cm çaplı boyasız taşlar olur. Sizin kullandığınız uygun değil.

Geri