Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkmıyorlar

anıl16

Bronz 2 Üye
kuru alana kaplumbağalarım çıkmıyor kuru alan çok iyi değil ama neden çıkmıyorlardır ki?

Cvp: Kuru alana çıkmıyorlar

Isıtıcı lamba var mı yeterince sıcak değilse çıkmazlar

Evet dogru su ısısı daha yuksek ıse kuru alana cıkmıyorlar yada daha alısma surecındeler veya zor cıkıyorlardır

Sürekli suda kalmaları iyi değil kabukları kolay yumuşar

zaten günde 3 günde 1 defa ölüm fanusuna koyuyorum akvaryumu temizlerken

Olmaz sürekli suyun içinde dururlarsa kapluşlarda kabuk yumuşaması meydana gelir. Kapluşu ayrı bir kaba almanızı ve kuru alan lambanızı kapluşu koyduğunuz kapla arasında 25 watt ise 7cm 50 watt ise 14-15 cm mesafe kalacak şekilde tutmanızı öneririm.

Fıltrenız yokmu ? Ve ıcme suyumu kullanıyorsunuz yoksa cesme suyumu

Ya kuru alan yapamıyorum cd kapağı batıo .

O zaman boş krem kutusunu deneyin krem kutusunun içine taş dolduruk suya batmasını sağlayarak kuru alan oluşturun.

bir şey daha buldum suyun yüksekliği çok olmuyor ama bu yöntemde dondurma kabına su dolduruyorum suda batıo üstüde suyun üstünde kalıyor böyle olur mu

Olur tabi dondurma kabıda kullanabilirsiniz.

Krem kapları birden fazlaysa üstüste koyabilirsiniz. Ya da büyük ve yüksek krem kabı kutuları oluyor varsa onu da kullanabilirsiniz.

Ama ozaman suyun yukseklıgını az koymamız gerekır cunku o kadar buyuklükte yanı nasıl yuksek yapıcaz öyle

Kuru lanınızı yükseltmek sizin elinizde krem kutusunun üstüne pürüzsüz bir taş ya da başka boş kutularda ekleyip yükseltebilirsiniz. Siz kuru alanınızı yükselttikçe su seviyesini de yükseltebilirsiniz.

Haa tesekkürler jeton anca ındı cok güzel ve hoş bır fikir...

+ rep verıyorum sıze..

5 6 cm derilikte yüzselerde olur dmi zaten çok küçükler

Geri