Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alana çıkmıyorlar

EMRE1991

SKF Delisi
2 gündür gözlemliyorum kuru alana çıkmıyor 32 derece sıcaklığı var kuru alanın rampaya geliyor orda dinlenip tekrar suya giriyorlar neden sizce ?

Cvp: kuru alana çıkmıyorlar

Sedat Bey kaplumbağalarınızın kuru alanında yeni bir değişiklik yaptıysanız alışmadıkları için çıkmıyor olabilirler.

Ya da siz odadayken korktukları için çıkmayabilirler.

Büyük bir ihtimal sizin görmediğiniz zamanlarda kuru alanı kullanıyorlardır.

Zamanla alışacaklardır.

Kuru alana çıktıkları zaman ya da orada gördüğünüz zaman onları korkutacak ani hareketlerde bulunmazsanız alışma süreci hızlanacaktır.

geceleri bakıyorum öyle uzaktan cıkıyor yürüyor hemen suya geri giriyor mesela çıktıkları zamanda hem üst üste çıkıyorlar bir birlerini suya atıyorlar

Kapluşlarınız sıcaklığa daha çok yaklasmak için üst üste çıkıyor olabilir endişelenmeyin :)

anladım peki rampada neden sık duruyorlarda sıcacık alana çıkmıyorlar :D

Tuba Hanım'ın dediği gibi kaplumbagalarınız sizi farkettiğinde korktukları için suya yakın olarak,suya girerek kendilerini güvende hissediyor olabilir :)

son zamanlarda böyle olmaya başladı elektrik kaçağandan sonra akvaryumu değişince biraz ürktüler herhalde onlarda gece 3 4 kere kalkıp bakıyorum arada ne yapıyorlar diye

O halde zamanla alışacaklardır

inşallah alışırlar ya bide yemlerini başka bir kapda veriyorum

kavga ediyorlar akvaryumda verince o yüzden ayrı kaba alıyorum

Ayırmak gibi bir sansınız yoksa farklı bir yerde yemlemekte iyi bir çözüm :)

evet ama bu seferde yemlerini tam yemiyorlar uğraştırıyorlar yerken birazda olsa :))

Kaplumbağalarınız kuru alana çıkmama sebepleri ilk öncellike alışma sürecidir.Alışana kadar uzaktan bakar,yaklaşır,dokunur hatta kuru alana çıkar kısa sürede iner.Kaplumbağanız alışana kadar o kuru alana çıktığında onu korkutucak ani hareketlerde bulunmanızı tavsiye etmem.Kuru alana alıştığı zaman zaten ne yaparsanız yapın ordan inmeyecektir :)

benimkilerde pek fazla durmuyorlar kuru alanda

yapcak birşeyler yok artık ben elimden geleni yaptım :D kendileri bilir haftada 2 kere diş fırcası ile temizliyom bi kaç saat kuru yerde tutuyom vitamin veriyorum herseyi yapıyorum

Ortam değişikliklerinde alışmaları bir süreyi buluyor..

Geri