Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana hiç çıkmıyor

eko16

Bronz 5 Üye
Pantus nedense kuru alana hiç çıkmıyor yavru daha alışamadığı için mi acaba?

Cvp: Kuru alana hiç çıkmıyor

Sı ısısı ve kuru alan ısısı uygun değerlerde ise ortama alışınca normal hareketleri uygular.

AEK' Alıntı:
Sı ısısı ve kuru alan ısısı uygun değerlerde ise ortama alışınca normal hareketleri uygular.

Su ısısı ve kuru alan ısısı uygun değerlerde ise ortama alışınca normal hareketleri uygular.

Su ısısı düzenli değil onu pazartesi günü akvaryuum aldığımda ayarlıcam ama lamba alamam malesef ya :(

Diğer konularda da belirttiğim gibi akvaryum, su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmazdır. Bunlar olmadan hep bir sorun yada hastalıkla karşılaşılması mümkün.

Bildiğiniz üzere Leo uzun zamandır benimle beraber herşeyi tam ve düzenli fakat kuru alana çok nadir çıkıyor 2-3 günde bir görüyorum ben ne yapmalıyım ?

Yemesinde vs bir sorun yoksa bence kendi haline bırakılabilir. Zaman zaman kabuk sertliği kontrolü yapmakta fayda var.

benim keratada çok canlı (maşallah) pazartesi günü akvaryuma geçtiğimdede inşallah böyle olurm malesef tek ampul alamıcam ısıtıcı falan alıcam

AEK' Alıntı:
Yemesinde vs bir sorun yoksa bence kendi haline bırakılabilir. Zaman zaman kabuk sertliği kontrolü yapmakta fayda var.

herşeyi normal iştahı da oldukça kuvvetli kabuğu şuan normal fakat uvb lambadan yararlanamıyor 2 haftada bir d3 takviyesi yapsammı

Bu sürede yavaşça büyür yaşamının ilk yılında 5-7cm büyür İkinci yılında ise 7-11cm bir uzunluğa ulaşır üç yaşa gelince erkek 8-12cm dişi ise 9-15 cm büyüklükte olur dördüncü yılında ise erkek 10-14cm dişi ise 13-18cm uzunluğa ulaşır beş yaşında bir erkek kaplumbağa 13cm, dişi ise 17cm büyüklüktedir büyüme hızı doğru bakıma ve beslenmeye bağlıdır kaplumbağalarımızı ne kadar iyi beslersek bir o kadar sağlıklı olur ve hızlı büyürler

Daha detaylı bilgi isterseniz

Yavrular hergün günlük olarak beslenirken,erişkin kaplumbağalar 2-3 günde bir beslenmelidir kırmızı yanaklı kaplumbağaların beslenmesinede dikkat edilmelidir eğer yanlış bir beslenme uygulanıyorsa her türlü hastalığa açık bir duruma gelebilir bu yüzden aşağıda bir rasyon örneği veriyorum

ben pazartesi günü ısıtıcı ve akvaryumu alıyorum tek kalan lamba onuda gece lambasıyla yaparım heralde ya :D şimdi nasıl eğiticem diye düşünüyom samet

eko16' Alıntı:
ben pazartesi günü ısıtıcı ve akvaryumu alıyorum tek kalan lamba onuda gece lambasıyla yaparım heralde ya :D şimdi nasıl eğiticem diye düşünüyom samet

özel bir şey yaparak eğitmen mümkün değil sen kaplumbağalarını korkutma ve zorlama onlar yavaş yavaş sana alııp elinden yerler benimkilerle dost olduk adeta sırrı sadece şefkat fedakarlık en önemlisi ise sevgi

samet52' Alıntı:
AEK' Alıntı:

herşeyi normal iştahı da oldukça kuvvetli kabuğu şuan normal fakat uvb lambadan yararlanamıyor 2 haftada bir d3 takviyesi yapsammı

Dikkatli olmak gerekir. Doz aşımı olmasın. İki günde bir kuru alana çıkıyor yada farketmeden kısa süreler kuru alana çıkıyorsa gerek olmaz.

eko16' Alıntı:

Gece lambasının gücünü bilmek gerekir. Daha doğrusu kuru alanı kaç derece yapacak bakmak gerek. Su 28 derece ise kuru alan 31-32 dereceden aşağı sıcaklıkta olmamalı. Aksi halde şartlar uygun olmaz ve kullanmama ihtimali yükselir. Kullansada olması gerekenden düşük sıcaklıkta hasta olabilir. Kullanmama durumundada iştah bozukluğu, sindirim problemi ve hareketlerde yavaşlama olabilir.

eko16' Alıntı:

Su kaplumbağaları evcil hayvan değildir. Eğitemeyeceğiniz gibi onlarla fazla ilgilenmek strese sokar. Ancak zamanla size ve sık gördüğü kişilere bulunduğu ortamla birlikte göz aşinalığı sağlayıp alışabilir.

Geri