Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda çok fazla duruyor :(

woswos

Bordo Bereli
Son birkaç gündür kapluşum sürekli kuru alanda.Suyun içine bir tek yem için giriyor.:eat: Onun dışında hep kuru alanda :( Kafasını dışarı çıkarıp bakınıyor.Hep elimi uzattığımda yem vereceğimi zannederek suda çırpınırdı.Ama şimdi elimi getiriyorum umrunda bile değil.

Farkettiğim kadarıyla şişmanlamış.Zayıflaması için önerilerinizi bekliyorum.Alt kabuğu birazcık
pembe.(bu akciğer enfeksiyonu belirtisi fakat diğer belirtiler yok: batmama, kabarcık çıkarma gibi.)

Sizce sorunu nedir ve nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Kabuk altı pembeleşmesi akciğer enfeksiyonun en son ortaya çıkan belirtilerinden biridir.Kaplumbağanız üşütmüş olabilir.Kuru alanı sıcak tutun.Su sıcaklığını 30 dereceye getirin.Vitamin takviyesi yapın.Eğer ciddi bir hastalığı yoksa zaten düzelecektir.

Su soğuktur derecesini arttırın hastalık durumu varsa 30 derece yapıp viraminli yem verin.

Suyunu 30 derece yaptım.Ama vitamim bitti, ancak hafta sonu alabiliyorum.Hafta sonuna kadar ne kullanabilirim.

Evinizde Balık yağı , marincap, bemiks gibi ilaçlar varsa kaplumbağanızda vitamin niyetine kullanabilirsiniz. 1 su bardağının içine 1 parmak su koyun içine bemiks atın ezerek eritin. Yemleri bandırıp verin. veya Marincap'ın kapsulünü iğne ile delin içindeki yağı yeme damlatın verin... Ben aylardır bu yöntemle vitamin takviyesi yapıyorum. Yöntem güvenilir merak etmeyin.

Evinizde yoksa eczaneye giderek 1 tane c siz bemiks alın(4 TL civarı fiyatı var) hem kendiniz hem kapluşunuz beraber kullanırsınız.. Marincap alırsanız oda iyi olur içerisinde omg3 var. Ancak marincap biraz pahalı bir vitamin.. 25TL falandı fiyatı en son

Geri