Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanda hiç göremiyorum

cankatx

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar 15 eylülden beri benimle olan yeni yavru kaplumbağalarımdan şikayetim var.

İlk başlarda bu konuda fotoğraflarını paylaştığım yerde bakıyordum ;

mailto:/forum/Konu-turtle-dock-tarzi-kuru-alanim-sizce-nasil.html

Fakat bu cumartesi günü yeni aldığım 70cm akvaryumum geldi.

Dibine çakıl taşı, büyük deniz kabuğu, 2 adet kaya, 3 adet bitki, ısıtıcı, filtre ve asma bi kuru alan yaptım. Odacık şeklindeydi kuru alan.

Her neyse, kuru alana spot lambayı doğrultuyorum, orası da sıcacık oluyor fakat cumartesi gününden beri kuru alanda hiç görmedim. Zaten eski yuvalarında da 1 ayda 3 yada 4 kere görmüşümdür. Ölen kaplumbağam ne güzel ben varken de çıkardı kuru alana ben yokken de.

Bu yavrular sudan hiç çıkmıyorlar, kuru alana yem koyunca onu alıp hemen suya atlıyorlar.

İşte o asma kuru alandan korktuklarını düşünüp bugün 3 kayayı üst üste devrilmeyecek şekilde koyarak akvaryuma yerleştirdim. Üzerine yemleri koydum 5dk sonra yem için kuru alana çıktılar. Lambayı da oraya doğrulttum sıcak yani. yemini alıp suya atladılar, hep aynısı oldu. Yaklaşık birbuçuk aydır bendeler, hala mı alışamadı bunlar bana? Yanlarına gidiyorum, çırpınıyorlar yem ver yem ver diye ben de öyle izliyorum. Kuru alanda görsem süper dicem, korkmayın hiçbir hastalığı yok, çünkü kıpır kıpırlar, sularına mavi damla damlattım, vitamin damlattım. Yemlerine de vitamin damlatıyorum bazen öyle veriyorum. Eski bi kaplumbağa bakıcısıyım fakat diğer kaplumbağamda böyle bişey görmemiştim ben, 1.5 ay oldu hala alışamadılar galiba.

Sorun bende mi yoksa kaplumbağalarda mı?

Bide ilk aldığımda 1TL kadardı boyları fakat şimdi neredese 2 tane 1TL'yi üst üste koyun o boyu bile geçtiler. Büyüme hızları iyi mi 15 eylül'den bu yana?

Yem olarak Kurutulmuş Karides ve Kurutulmuş balık veriyorum 2 güne 1.

Bide şu yemin adını unuttum, yeşil stick midir nedir işte ondan da günlük kafası kadar veriyorum.

Bazen marul parçası veriyorum, yeşillikler filan yani. Beslenmede sıkıntımız yok herşeyi yiyorlar zaten. Fakkkaaat, iş kuru alana gelince beni deli ediyorlar, hiç çıkmıyorlar. Bu da benim moralimi bozuyor. En kısa sürede akvaryumumun fotoğraflarını sizinle paylaşıcam.

UFAK SORU : Silikonla cama kuru alan yapsam ilerde geri kırıp çıkarabilir miyim o kuru alanı yoksa hep orada öyle kalır mı? Çünkü bu kaplumbağalarım da 1-2 yıl yaşayıp ölürse depresyona girerim ve balık beslemeye başlarım bu akvaryumda.

Cvp: Kuru Alanda hiç göremiyorum

Öncelikle biraz sabır :)
Benim kaplumbağam 1 seneden sonra bana tam olarak alışmıştı.
Onlara biraz zaman tanıyın.Yorulunca mutlaka çıkacaklar.
Büyüme hızları çok fazla görünmedi.İyi bakılan kaplumbağalar ilk aylarda hızlı gelişme gösteriyor.

Silikonla asma kat yaparsanız akvaryumdan çıkarabilirsiniz.Maket bıçağı ile silikonu keserek çıkarmıştım ben eski kuru alanı.Şimdi çok hafif silikon izleri kaldı.

Moral bozmaya gerek yok.Zaman içerisinde alışacaklar :)

çıkmayınca cıkmıyor benimde 1 aydır cıkmiyorlar fazla egimli filan rampa diye degistirdim egimi ayarlayabilecegim kuru alan yaptım ama nafile biraz rampada bakıniyor sonra hop suya böle büyucekler artık elimden gelen tek sey arada güneslendirmek.

Çok fazla kafanıza takmayın; benimkiler de kafasına göre takılıyor. Bir gün 2-3 saat aralıksız yatıyor ertesi gün hiç çıkmıyor mesela. Eninde sonunda alışacaklardır.

Koyu yeşil olan'ı az önce kuru alanda gördüm. Akvaryumun kapağı yarımdı benim, tamamen kapatmak için havlu kullanmıştım. İçerinin ısısını yükselttiği için çıkmş olabilir. Açık yeşil olan da kuru alan yanındaki rampa şeklindeki taşta bekliyordu. Yanına gittim ve gider gitmez rampada olan suyun dibine kaçtı. O çok korkak bişey, diğeri beni izliyordu o kaçmadı. Gittim oturdum tekrar koltuğa izlemeye başladım. yaklaşık 30dk kuru alanda kaldı ve suya atladı. Çok sevindim fakat o açık yeşil olan kaplumbağam çok ürkek, şimdiye kadar hiç tamamen kuru alana çıkmış olarak görmedim. beni görünce de hemen kaçıyor zaten. Düzelirler umarım. Bide 2 çeşit yemim var, yem'e para vermek istemiyorum artık. Evdekilerden neleri yiyebilir sizce?

Haşlanmış tavuk, haşlanmış balık, yumurta akı verebilirsiniz

kardeşim oraya çıkmaları için yer gerekli; o da küçük olduğundan çıkamaz...

Lütfen Türkçe harfler dışındaki harfleri kullanmayın! - eminemre

batsguer' Alıntı:
Haşlanmış tavuk, haşlanmış balık, yumurta akı verebilirsiniz

Teşekkürler, onları da denicem. Peki bitkisel olarak neler verebilirim?

orhanismail' Alıntı:
kardeşim oraya çıkmaları için yer gerekli oda küçük olduqundan çıkamaz ....

Basitçe çıkabiliyorlardı tüm kuru alanlarıma. Şuanki kuru alanıma da basitçe çıkabiliyorlar yem koyduğumda almak için. Görmeden yazmasaydınız keşke.

koyu yeşili artık görüyorum kuru alanda ama açık yeşili hiç göremedim. Dün arkadaşım bakamayacm dedi ve 1 kaplumbağasını bana verdi yavruyken almış ölüm kabıyla. O yavruyu bile bugün kuru alana tırmanırken gördüm. Açık yeşil hala çıkmadı kuru alana :D

kuru alan biraz sabır gerektiren bir olay.. biraz daha sabır :)
bende büyümelerinde bir sıkıntı göremedim :D
haşlanmış yumurtaya bayılıyorlar..:D
bu arada daha küçük oldukları için et ağırlıklı beslemenizi öneririm :)
arada haşlanmış balık :) şey benimkiler hamsi tiryakisi :) söylemeden geçemicem ..deneyin bencede :D

Geri