Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alanda kaç saat ışık açılmalıdır

emrsr52

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar 60w spot ısı yayan gün ışığı ampul aldım. Kaplumbağalarım artık sürekli kuru alana çıkıyorlar. Günde kaç saat çalıştırsam yeterli olur yardımlarınızı bekliyorum.

Cvp: Artık kuru alana çıkıyorlar.

Hayırlı olsun. Çok iyi oldu. Lamba 10-12 saat açık kalmalı. Bir derece ile kuru alan ısısını ölçmeyi ihmal etmemeli.

Tabi gündüz açık kalmalı.

ne kadar mesafede olsa iyi olur?

Yaklaşık 20 cm uygundur. Ama bir süre sonra oradaki ısıyı derece ile kontrol etmek gerekir.

kaç derece idealdir

31-33 derece arası uygundur.

Gündüz 5-6 saat kadar çalıştırmanız yeterlidir. Kuru alan sıcaklığının da, su sıcaklığının 2-3 derece üstünde bir değer olması gereklidir.

Ben hayvanları dar bir güneşlenme zamanına bırakmamaktan yanayım. Bendeki hayvanlardan sabah 9 gibi çıkanda var, akşam 5 gibi çıkanda var. Gün ortasınıda tercih edebiliyorlar. Yani bence daha rahat bir zaman aralığı verilmeli.

Isı farkını 4-5 yaparsanız daha ideal olur.

Maddi imkanı olan arkadaşlar 12 saate kadar açık bırakabilirler bir sakıncası yok :) Ama ben 5-6 saatlik süreyi biraz da gelen elektrik parasından tasarruf için söyledim.

Geri