Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda yapılan hareketler

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı . Benim 2 tane kaplumbağam var . 2 si de kuru alana çıktığı zaman biraz normal normal duruyorlar . Ama küçük olan diğerini poposunu sağa sola hareket ettirip diğerini suya atmaya çalışıyor :) Bunu neden yapıyo olabilir :)

Kuru alanı sahiplenmiş ve diğerini istemiyor benimkiside yapıyor bu hareketi arada ama keyifli olduğu zamanlarda ikiside dinleniyorlar kuru alan lambanız var mı

Kuru alanı sahiplenmeye çalışıyordur. Bir ihtimalde yer darsa kendisine yer açmaya çalışıyordur. Su içindeki davranışlarıda gözlemleyin.

Cvp: Kuru alanda yapılan hareketler

Şu an diğer kaplumbağa tekrar kuru alana çıkmak istedi ama diğeri yine onu aşağıya atmaya çalışıyor . Su içindeki davranışları normal . Birbirlerini tanımaya çalışıyorlar . Ama dişi olan kaplumbağam daha dominant diğerine göre .

Yer pek dar değil . 2 si de rahatlıkla sığabilir

Aynı durumu yaşıyoruz bende de dişi dominant istersen küçük başka bir kuru alan daha yapabilirsin

Cvp: Kuru alanda yapılan hareketler

2. kuru alanı bende düşündüm ama yüzme alanları kısıtlanır diye düşünüyorum

Kuru alanın sadece rampasının ucu değiyor suya sadece bende o yüzden pek kısıtlanacağını düşünmemiştim

Benimkiler hic kuru alan kavgası yapmıyolar zaten cicoz nadir cıkıyo kuru alana cıktığı zamanda beraber günesleniyolar :D

Bende zaten kuru alan lambası varmı diye o yüzden sormuştum genelde lamba olunca dikkatlerini birbirlerine değil sıcaklıktan faydalanmaya veriyorlar ama lamba olmayınca birbirleriyle uğraşmaya başlıyorlar. Benimkide kuru alana çıkmıyordu lilly gelip johnny e nasıl çıkılacağını öğretti ama şimdide arada çıkmasına izin vermiyor. : )

Geri