Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanı az kullanma ve İstanbul sularının kireç problemi hk.

FORTE

Bronz 4 Üye
Ömürlük akvaryumuna geçtiğimiz son 40 gündür 4 defa kuru alana çıktığını ve yalnız 2 defa ışık, ısıtıcı lamba altına çıktığını gördüğümüz kaplumbağanın kuru alanı daha çok kullanması ve daha çok kuru alanda güneşlenmesi için teşvik edici yöntem var mıdır? ( Kuru alan rampasında güneşlenme ve dinlenme yapıyor tam olarak kuru alanın düz zeminine çıkması çok az oluyor ısınma ve güneşlenme açısından daha verimli olduğu için kuru alanın düz zeminini kullanmasını istiyoruz.)

2. Soru olarak İstanbul'un suları Türkiye geneline göre kireç oranı yüksektir buda hayvan kabuğunda birikiyor sanırım elle fırça ile temizlik yapmak istemiyorum doğal döngüye bırakıp kendi kabukları ile dökülsün istiyorum bu doğru bir yöntem midir? İyi bakım yaklaşımı olarak sürekli elle dokunmayı doğru bulmuyorum canlıya.

Suyu Sera aquatan ile klor oranını düşürerek akvaryuma doldursamda kireç başka bir sorun yapay zeka da bu konuda pek yeterli kalmıyor İstanbul'da profesyonel olarak kaplumbağa bakan arkadaşlar kireç sorununu nasılsın çözüyor acaba yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• 20250524_233337.PDF
    2.4 MB · Görüntüleme: 12
Seramik ısıtıcı yerine halojen ampul daha iyidir. Bu hem ışık hemde az miktarda uva verir. Hayvanın ruh halini düzenler.

Uvb yi çok çok az miktarda çalıştırmaya devam edin. Haftanın 3 4 günü de olur.

Isıtma lambası olarak 35 cm mesafeden bunları oneririm.

50Watt par20 halojen.

100Watt halojen armut ampul.

1748506867955.jpeg

1748506974389.jpeg

Kireç için bir su düzenleyici yok ama su arıtma sistemleri ile engellenebiliyor.

Içme sularında bile az miktarda olabilir.
Kireç için en iyi çözüm su arıtma sistemidir.

Ben daha önce chatgpt ye su kaplumbağası akvaryumundaki ideal su değerlerini sorduğumda yanıt olarak aşağıdaki tabloyu vermişti.
Akvaryum ideal su değerleri.jpg

Kabuk sağlığı için sudaki sertliğin 0 olmaması gerekiyormuş. Ben akvaryumumu yeni kurduğum için henüz su değişimi yapmadım ama ters ozmoz cihazından gelen su ile dinlendirilmiş şebeke suyunu karıştırarak kullanmayı düşünüyorum.

Ben daha önce chatgpt ye su kaplumbağası akvaryumundaki ideal su değerlerini sorduğumda yanıt olarak aşağıdaki tabloyu vermişti.
Ekli dosyayı görüntüle 12429
Kabuk sağlığı için sudaki sertliğin 0 olmaması gerekiyormuş. Ben akvaryumumu yeni kurduğum için henüz su değişimi yapmadım ama ters ozmoz cihazından gelen su ile dinlendirilmiş şebeke suyunu karıştırarak kullanmayı düşünüyorum.
Gpt teknik konularda iyi değil. Çoğunlukla doğru olsada yanlış bilgi mutlaka veriyor.
Ücretli versiyonu daha iyi olabilir.

Bu tarz konularda gpt ye 1 değil 3 4 kere aynı soruyu sorun. Bilgileri başka kaynaklardan da doğrulayın.

Aşırı teknik işler için de mutlaka iyi bilen birisine sorun.

Gpt teknik konularda iyi değil. Çoğunlukla doğru olsada yanlış bilgi mutlaka veriyor.
Ücretli versiyonu daha iyi olabilir.

Bu tarz konularda gpt ye 1 değil 3 4 kere aynı soruyu sorun. Bilgileri başka kaynaklardan da doğrulayın.

Aşırı teknik işler için de mutlaka iyi bilen birisine sorun.
Tabii ki her bilgiyi birkaç farklı kaynaktan doğrulamak gerekir. Bu tablo örneğinde ise okuduğum diğer kaynaklardakiler ile örtüşen bilgiler var, o yüzden paylaştım. Chatgpt, eksikleri olsa da hızla gelişen ve son derece faydalı bir araç diye düşünüyorum.

Seramik ısıtıcı yerine halojen ampul daha iyidir. Bu hem ışık hemde az miktarda uva verir. Hayvanın ruh halini düzenler.

Uvb yi çok çok az miktarda çalıştırmaya devam edin. Haftanın 3 4 günü de olur.

Isıtma lambası olarak 35 cm mesafeden bunları oneririm.

50Watt par20 halojen.

100Watt halojen armut ampul.

Ekli dosyayı görüntüle 12426
Ekli dosyayı görüntüle 12428

Kireç için bir su düzenleyici yok ama su arıtma sistemleri ile engellenebiliyor.

Içme sularında bile az miktarda olabilir.
Kireç için en iyi çözüm su arıtma sistemidir.
35Cm mesafeden bir kış 2 hayvanda bu par20 50W ampulü kullandık ama yazın gelmesiyle birlikte 40 dereceye kadar çıkabilir.
Armut halojen 100Watt 35cm mesafeden daha güvenlidir. Bulması da daha kolaydır.

Geri