Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanım çok mu küçük?

ThunderVolt

Bronz 4 Üye
Anca çıkıp güneşlenebiliyorlar.Yani gezebilecek yerleri yok.Acaba değiştirsem mi?

mailto:/img259/2448/newdscf0706.jpg

bence yeterli cünkü kuru alanda gezmeye ihtiyaçları olacagını düşünmüyorum. bisey sorucam o kapları nereden aldınız ve kaç lira???

25 lt bu.9 Liraya almıştım.Neredeyse bütün 1 milyoncularda var...Akvaryuma geçemezsem bunun 50 lt olanlarından alıcağım.En büyük kolaylığı temizliği ve hafif olması.İşimi görüyor valla

yani becnede akvaryumdan iyi hem kırılma olayı filan olmaz.en iyisi bende bunlardan alayım iyi bir düşünce..

cemoli12345' Alıntı:
bence yeterli cünkü kuru alanda gezmeye ihtiyaçları olacagını düşünmüyorum. bisey sorucam o kapları nereden aldınız ve kaç lira???

Ben de ThunderVolt'unkine benzer bir kap kullanıyorum. 30 lt, fiyatı 7 lira. 1 milyoncular olur ya herşeyi satan, öyle bir yerden almıştım. Züccaciyede de olur.

Bu da üretici bir firmanın linki:
http://www.senyayla.com/urunler.php?anakatid=1&altkatid=1
120lt'ye kadar üretiyorlar. İstanbul'daysanız mağazaları var. İnternet sitesinden adresi öğrenebilirsiniz.

evet bendeki linkteki markanın aynısından.25 lt olanından..Şimdilik işimi görüyor valla :D.

-Yolculuğa çıkarken kullanmak için 5-10 lt olanından alıp kenarına sünger yerleştirmeyi planlıyorum

Plastik kaplar (akvaryum) çok kullanışlı oluyor ben seyahatlerimde özellikle uzun süreli tatil ve ziyaretlerimde 50 lit lik İKEA dan aldığım plastik akvaryumu kullanıyorum.Yanımda taşıdığım özel kesilmiş kenarlarının keskinliği düzeltilmiş camlar sayesinde,özel kesim mermer parçaları ile pratik kuru alan (biraz hayal gücünüzü kullanın harika keşifler yapabilirsiniz)yaparak şahane bir akvaryum oluyor ayrıca şeffaf olması çok iyi Not;benim kaplumbağalarım paludaryumda yemek yemezler yukarıda bahsettiğim plastik akvaryumda uygun miktarda paludaryumdan aldığım su ile plastik akvaryuma alırım YEMEKLERİNİ burada yerler nedenmi? Paludaryumum çok temiz kalıyorda ondan "Paludaryumum tam teşkilatlı olduğu halde"genelde dışkılarını (ortalama 30-40 dakika kalırlar) buraya yaparlar ondan sonra Paludaryuma alırım.

Bence küçük diyorum elinizde varsa daha büyük bir taşla yada daha büyük bir eşyayla yapınız..İki tane kaplumbaga oldugu için o kuru alan cok kücük...

Geri