Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanın büyüklüğü..

c4sill4s

Yeni Üye
Ben jerry ve tomu 6 aylıkken aldım ve şuan 8. aydayız..Akvaryumda her şey tam ama kuru alanım küçük.(anlayabileceğiniz bi tane taş) Ben bunu yetersiz buldum yarın daha büyük bişey bulmayı düşünüyorum.Sizce nasıl olmalı nası bir kuru alan yapmalıyım?

Cvp: Kuru alanın büyüklüğü..

Hazır al dvd kutusundan yap strafordan yap tahtadan yap.Bir sürü seçenek var :)

Büyük turtle banklardan alabilirsiniz ya da cd kabını akvaryum silikonuyla akvaryuma monte ederek bir kuru alan oluşturabilirsiniz. Bence en güzeli cd kabıyla oluşturulan kuru alan :)

Tamam şimdi yapmaya başlıyorum ..

Akvaryumun ve canlıların boyutlarını belirtmeniz mümkün mü?

Akvaryum 35e 20. Kaplumbağalarım 7 cm.

Boyları muhtemelen 5-7 cm arasındadır (8 aylık olduğuna göre). İkili bir cd kabını monte etmenizi öneririm. Şu an için yeterli olacaktır :)

Akvaryumunuz tam olarak kaç litre?

Forumda ki kendi yaptığımız sistemler bölümünü inceleyin, fazlasıyla örnekler mevcut.

Tamamda neyle monte edim ben bu kapları ?

Akvaryum silikonuyla tabiki. Ben sista öneririm. Monte yapmak için şeffaf ve solventsiz bir silikon seçeceksiniz. Diğer silikonların zehirleyici etkisi vardır.

Ya al bır cd kabı ustune yapay cım vantuzla cama yapıstırr bu kadar kısa ve öz :D

Cd kutusu küçük kaça bilir benimkilerde sizinki gibiyken 8 aylık felan dvd kutusundan yapmıştım daha büyük oluyorlar ya ondan.

Benim kapluşum 7 cm ve cd kabından yaptığım alana şu an için çok rahat sığıyor. Büyüdükçe kuru alanı da büyüteceksiniz.

Benimki 15 cm diğeride 12 ikisinin sığması lazım bende zaten kuru alanımın rampasını kestim derzi söktüklerinden 2 haftadır kuru alana çıkamıyorlar zaten. :) hazır kuru alan alıcam artık vantuzlarda kaldırmıyor malesef. :(

Zaten cd kabından başka çare kalmıyor. Akvaryum şu anda bile onlara küçük geliyordur. Buna ilerde kuru alan büyütme işlemi yapılamaz.
Bence bu boyuttaki kaplumbağalar için çok yetersiz bir akvaryum. Değişiklik zamanı kaplumbağalar 5 cm iken gelmiş. Düşünmenizi tavsiye ederim.

Geri