Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuş Kafesleri ve Kuş Kafesi Seçimi

furkan54ozan

Bordo Bereli
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
1,571
Kuş kafesi kuşun barınması için sürekli ve sağlıklı bir yuva olmak zorundadır. Bu kuşhanede yaşayan kuşlar kadar, ev kuşları için de birinci derecede önemlidir.

Evde çoğu zaman kapalı tutulmak istenen kuşlar için mümkün olan en geniş kafesleri kullanmak tavsiye edilir. Kafesin kuş tarafından bükülemeyecek veya sökülemeyecek sağlamlıkta, toksik olmayan materyalden ve kolay temizlenebilir, korunaklı olması gerekir. Materyal bakımından metal; temizlenmesi, dezenfeksiyonu kolay, ve kuşun vereceği zarara dayanıklı olması bakımından en uygun seçimdir. Sınırlı kapalı zamanlar için uygun büyüklükte kafes, bütün vücut gergin durumdayken kenarlara temas etmeyecek boyda olmalıdır. Çoğu vakada kafes yüksekliğinden daha derin olmalıdır ki, kanatlar açık tutulduğunda yeterli alan sağlanabilsin. Uzun kuyruklu kuşlar için yeterli yükseklik de sağlanmalıdır. Kafes telleri arasındaki mesafe, kuşun kafasının teller arasına giremeyeceği ölçüde olmalıdır. Kafesin kapısı, bir elin rahatça girebileceği, kuşu kolaylıkla dışarı çıkarıp yerleştirilebileceği büyüklükte olmalıdır. Kapının mandalı kuş tarafından açılamayacak şekilde emniyetli olmalıdır.

Muhabbet kuşları hareket etmeyi sever, bu yüzden kafes yüksek ve geniş olmalıdır. Kanarya ve ispinozlar ise uçmayı sever ve uçmaya elverişli, geniş ve uzun kafeslerde bakılmalıdırlar. Cockatiel’lerin ihtiyacı olan kafes ise tepelerinin ve uzun kuyruklarının kırılmayacağı yükseklikte kafeslerdir.

Şekil bakımından; kare veya dikdörtgen kafesler temizlenmesi daha kolay, ve kuş için daha güvenlidir. Kafeste köşe sayısı arttıkça uçuş alanı daralır ve bağlantı bölgeleri güvenliği bozar.

Kuş kafeslerinde sürgülü taban tepsileri sıklıkla kullanılmaktadır. Bu parça; kolay hareket ettirilebilir, temizlenebilir olmalı ve yerleştirildiğinde veya çıkarıldığında kuşun kaçabileceği bir boşluk bırakmamalıdır.

Kafes, kuş tüneğindeyken göğüs hizasında olacak şekilde yerleştirilmelidir. Bundan daha alçak olması, kuşun heyecanlanmasına ve kendini savunmasız hissetmesine neden olur. Göğüs hizasından yükseğe de yerleştirilmemelidir, çünkü yükseklik kuşlarda üstünlük anlamına gelir. Doğada daha baskın kuşlar daha yükseğe tünerler. Kuş, güneşli, hava akımı olmayan bir bölgeye yerleştirilmelidir. Kuşların yeni bir çevreye alışması için ilk hafta hariç, aktivitenin çok olduğu bir yere yerleştirilmeleri daha yararlıdır. Direkt gün ışığı almaları kuşlar için stimüle edici etkiye sahip olmakla birlikte sıcak yaz günlerinde fazla ısınmamalarına dikkat edilmelidir.

Kaynak:evcilkutuphane.com/
 
Buda çok iyi bir paylaşım olmuş ama muhabbet kuşu besliyecekler kuşlarını kafes dışında da durması için eğiticikse kafeslerinin fazla büyük olmamasını öneririm çünkü kafes büyük olursa rahat ve güvende olacaklarından fazla çıkamazlar buda kuşunuzu seyahat ederken vb. durumlarda korkmasına neden olur.
 
bizim cicikuş muhabbet kuşu olup biz onu geçen ramazan sokakta bulduk..:D bizden önceki sahipleri öyle iyi eğitmişlerki az uçup hemen kafesine giriyor ve de çok akıllı..kafesi de dikdörtgen şeklinde:D paylaşımınız için teşekkürler...
 
Bizimki çok yaşlı olduğundan fazla uçamıyor genelde dizimizde veya başımızda zaman geçiriyor bide aynasız yapamıyor mutfağınkini kapatsak salona salonu kaatsa koridordakine gidiyor. :)
 
bence serbest olmalılar evin içinde gezinebilmeliler kafes uçmaları için bir alan sağlamaz ki.
 
Cvp: Kuş Kafesleri ve Kuş Kafesi Seçimi

Paylaşım için teşekkürler.
 
Geri
Üst