Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyruk ısırma

darkboss

Yeni Üye
Bu soru defalarca kez sorulmuş ama ben tekrar sormak zorundayım.

2 si bana ait 3 evlatlık toplam 5 adet kaplumbağam var. Aynı anda aldığım kaplumbağalardan birisi diğerlerinden daha büyüdü,neden oldu bilmiyorum. Ama baskın olduğu bir gerçek.

Diğer tüm kaplumbağaların kuyruklarını ısırmış, hemen ona özel bir akvaryum yapıp ona göre ekipmanları düzenledim. Ama diğer 4 kaplumbağanın kuyruk uçlarını ısırmış malesef. Çok sorun gözükmüyor, anüs ve diğer uzuvlarda bir sorunumuz yok. Ama kuyruklara veteriner aracılığı ile merhem sürüldü.

Diğerlerinden büyük olan ise ayrı bir sistemde yaşıyor şu anda.

Yakın zamanda 300 litrelik özel tankın yapımı tamamlanacak. Aynı yere koymam gerekiyor. Ofiste 3 tane tank oldu, bu sebeple ne önerirsiniz ???

Okuduğum kadarıyla yanlız yaşatmak zorunda kalabilirim ama o da çok tavsiye edilmiyormuş.

Teşekkürler...

Cvp: Kuyruk ısırma

Benim kaplumbağam yaklaşık 11 yıldır yalnız yaşıyor bir sorun olmadı sosyal hayvanlar değiller bizimkiler.. Ama bir kere yaptıysa yine yapabilir.. Büyük ihtimal hızlı büyüyen dişi olabilir bence her ihtimale karşı bir tankınız kalsın ayrıyetten hastalık olur kavga olur lazım her zaman

Zaten 300 lt tankta ömürlük olmayacağı için orada 4 ufaklığa bakın. Bunu şimdilik ayrı bir akvaryumda yaşayacvakmış gibi düşünün.
Baskınlığı kabul ettirdikten sonra zarar vermezdi. Bence şu anki yerleri dar olduğu için hayvan diğerlerine zarar verip sayıyı azaltmak istiyor olabilir. Gerçi ölümcül darbeyi yapmamış ama bu yapmayacağı anlamına gelmez. Sadece biri ile bu sorunu yaşasaydı baskınlıkta anlaşamadılar derdim.
Yeni sistem geldiğinde bunu ilk 2 hafta oraya almayın ve diğerleri ortamı sahiplensin. Daha sonra ara ara akvaryuma büyük hayvanı koyup kontrol ederek dahil edilebilir. Yer genişleyince bu sebepten olmuş olma ihtimali olan bu zarar verme durumu ortadan kalkabilir. Diğerlerinden sonra girmeside ortamı sahiplenme dürtüsünü de dizginleyebilir. Ama garanti veremem. Nede olsa bir süre sonra 5 kaplumbağa için 600 lt ve üzeri bir sistem gerekecek.

Yani yeni akvaryum gelene kadar ve o esnada da en az 2 hafta diğerlerinin sağlığı için yalnız kalması zorunlu. Belki o süreden sonrada öyle devam etmesi gerekecek. Yalnız olmasının hiç bir zararı yok.

Değerli arkadaşlar bir önceki konuda tankı genişletme kararı aldığımı yazmıştım. Ciddi büyütmeye karar verdim tankı. Diğer tankı da tutmaya karar verdim. büyüyenin dişi olduğunu düşünüyorum bende. bi kaç hafta mecburen ayrı tutucam. ama hoşuma gitmiyor malesef.

tek tesellim kuyruk uçlarına hamle yaparken farkına varmış olmak. bu da cidden önemli bir durum. daha sıkıntılı olabilirdi , neyse ki olmadı...

En iyisini yapmışsınız zamanla alıştıra alıştıra aynı akvaryuma geçirirsiniz

Ayni akvaryumda yasamalari mumkun olmayabilir ne yaparsaniz yapin bunuda belirtiyim tecrubemle sabit ne yazikki :(

2 gün aradan sonra aynı tanka aldım. şimdilik bir sıkıntı yok gibi :D umarım böyle devam eder :D

Geri