Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

LAMBA VE AMPUL HAKKINDA

Squirtleve

Yeni Üye
Merhaba;

Dün akşam evimize gelen squrtile ve eve ile onların daha iyi şartlarda yaşaması adına neler yapmam gerektiğini öğrenebilmek için foruma üye oldum.
İlk olarak daha büyük akvaryum, su ısıtıcısı, filtre gibi ihtiyaçları not aldım.
2 ay sonra taşınma süreci olacağı için yeni evde daha büyük akvaryum yapacağım.
Şu anki akvaryum için ısıtıcı evde var onu ekleyeceğim ama kara alanda ışık olayı için uvb - uva olan lambalardan mı almak lazım yoksa mandallı masa lambasına halogen 42 watt ya da önereceğiniz başka ampüllerden mi ?
Birde üst tarafı camlı olan yere mi konumlandırmam gerekmekte günün kaç saati açık olmalı

Teşekkür ederim.

68edcaa2-68a7-4274-a710-31b47a174ecf.jpg

42Watt halojen ampulü metal çanaklı masa lambası ile 24cm mesafeden konumlandırın.

8cm kabuk boyundan sonda uvb 2.0 veya exo terra 5.0 almalısınız.

Çok teşekkür ederim lambanın siparişini verdim üstü cam olan yeremi yoksa üstü açık olan rampa üzerine mi vereyim peki ışığı

Çok teşekkür ederim lambanın siparişini verdim üstü cam olan yeremi yoksa üstü açık olan rampa üzerine mi vereyim peki ışığı
Isıtma lambası için fark etmez, uvb için cam uvb ışınlarını engeller. Etrafı kapalı olduğu için sıcaklığı hapseder. Kuru alana bir termometre koyup ölçün kuru alan sıcaklığı 32 derece olmalıdır.

Geri