Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciger enfeksiyonu oldu. Napmalıyım

İlacı sabah akşam vereceksiniz. Bu hafta 3+3 damla yapıp durumuna bakalım. Vitamini o şekilde verin sorun değil bir damla kadar girse yeterli.

Suda yerler, ayrı bir kapta sırtına kadar su koyup orada verin.

Kuru alanda ısıtma lambası altında dursun 3 saatte bir suya indirin su içsin. (Su kaybı da kabızlık yapar.) 5 dakika kadar dursun sonra kuru alana koyun. Ciğerleri henüz zayıf, hayvan su yutabilir. Akciğer enfeksiyonundan ölümlelerin %90'ı boğulma sebebiyledir. Hayvan halsizlikten ters döndüğünde düzelemez ve boğulur.

Onun için bir süre bu şekilde fazla suya temas etmeden tutun.

Geceleri rahat uyuması için renkli 40 watt armut ampul kullanın bu loş ışık verip hayvanı rahatsız etmez bulması biraz zordur. Loşlukta mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil alın.
 
su içmede problemi yok. ama kendisi birkaç gün öncesine kıyasla daha fazla suda durmaya başladı. o zaman şimdi derhal kuru alana alıyorum. bir gelişme olursa mutlaka haber vereceğim teşekkürler.
 
Kendi inmek isterse insin. Ama suda tutunup dinleceği bir tünek vs. de olsun. Misal plastik boru yada küçük oklava gibi vantuzla su yüzeyi hizasına tutturup tünek yapabilirsiniz.
 
yeniden merhaba cem bey. kaplumbağamın içerisinden bi yerlerden tık tık sesler geliyor. sanırım yine bu hastalık yüzünden. bugün 1 hafta oldu. kesinlikle daha kötü değil ama iyiye gidiyor diyebileceğim bir durumda da değil hala. bugün yine ağız açmaları tıkırdamaları başladı
 
bu arada gerçekten bir gün içerisinde oldu bu. bir gün uyandım tam yem vericem her gün yemek için çıldıran kapluşum gelmiyordu. bu hastalığa karşı bilinçsiz de değildim herhangi bir belirti olsa kesinlikle anlardım. ne yan yüzme ne nefes almada güçlük hiçbiri yoktu. bir gecede oldu hepsi. ayrıca aynı anda aldığım diğer kapluşumda hiçbir şey yok maşallah. ikisini de aynı yemlerle aynı akvaryumda aynı şartlar altında besliyorum. geldiklerinde ikisi de 1 tl boyutundaydı ama dişi olan sağlıklı gayet. cevaplandıramadığım bazı sorular var kafamda
 
birinin karnı dümdüz diğerinin içe doğru olduğu için düz olanın dişi olduğunu düşündüm. sahiplenirken biri dişi biri erkek demişlerdi ama hangisi olduğunu çözememiştik.
Karnı ile alakası yok.

10 cm kabuk boyu sonrası hayvanların ön tırnakları uzamış ise erkektir. Hala aynı boyutta ise dişi.

10 cm kabuk boyundan sonra anüs kabuğa yakınsa dişi; kuyruk ucuna yakınsa erkektir.
 
teşekkürler bilgi için. bunu iyileştiğinde değerlendirmek isterim.
 
Bu bir anda olan bir durum değil en az 1 ayı vardır. Yavaştan ilerleyip belirtileri son noktada verir. Tecrübe sahibi olmayanlar başlangıç belirtilerini farkedemez. Farkedildiğinde de son safhaya gelmiş olur.

Gaga vurma mı? Derinden gelen cikleme mi? Bunu netleştirin. Gece ortam daha sessiz olur o zaman dinleyin. Bir de zaman aralığı ne kadar onu kontrol edin. Her nefes verişte mi, sizi görünce mi, belli bir saniye aralığında mı.
 
aslında videoya çektim. belli bir zaman aralığında olup sonra duruyor. o ses yüzünden de ağzını açıp kapatıyor. o ses geçtiğinde nefes alması da rahatlamış gözüküyor.
 
Sesin biçimini bilmeden bir yorum yapamam.

Hayvan o sesi çıkardığında kafasını aşağı yukarı titretiyor mu?
 
hayır titretmiyor. bu şekilde anlatmam çok zor. hayvan bir sürü eziyet çekti. bunun başka çaresi yok mudur? veteriner hiç mi bir şey yapamaz?
 
kabuk altı bu şekilde
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7077.jpeg
    IMG_7077.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
İğne yapılacak kadar büyük değil siz ilaca devam edin. Birkaç gün sonra bakalım.
 
merhaba bir güncelleme yapmak istedim. nerdeyse 1 ay oldu. hiçbir gelişme yok. tek fark 1 haftadır ağzını açıp nefes almaya çalışmıyor onun yerine kafasını ileri doğru uzatıp nefes almaya çalışıyor. ağzını açtığını çok az gördüm uzun zamandır. genta sabah akşam 3er damla ve vitamin 1 damla olacak şekilde kullanıyorum hala. yaklaşık 15-20 gündür hiçbir şey yemedi bu arada. dışkılamadı bile. ne yapmalıyım bundan sonraki süreçte
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7295.jpeg
    IMG_7295.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
ayrıca hiç hali yok ve görmeniz için özellikle böyle tuttum. kafa ve bacaklar aşağıda. her zaman kendini salmış bir vaziyette. ellerini ayaklarını kabuğuna bile çekmiyor. kafası da genelde böyle yerde
 
Gentayı 4 damlaya çıkarın. Şu an ömrünü uzatmaya çalışıyoruz. Hayvan ileri safhada. Akciğer enfeksiyonu tedavisi ayları bulur.

Kıyma parçası ve püre haline getirilmiş stick yem vermeye çalışın.

1 hafta sonra tekrar bakalım.
 
teşekkür ediyorum cem bey katkılarınız çok büyük oldu bu süreçte. hepsini denedim fakat ağzını açmadığı için ağzına yem deviremiyorum artık. zorla yediriyordum 1 hafta öncesine kadar 1 stick de olsa. yine güncelleme yaparım sizlere inşallah
 
Geri
Üst