Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

limon hastalandı mı sizce?

nane limon

Bronz 5 Üye
benim nane ve limon isimli iki bebek kırmızı yanağım var. daha alalı bir ay oldu sanırsam nanenin kabuk boyu 5, limonun 4 cm. ısıtıcıları, filtreleri lambaları falan tamam sadece daha uvb almadım haftada bir devit 3 veriyorum. neyse sorun şu ki, nane sanırım akvaryumda baskınlığı ele geçirdi daha hareketli, daha cana yakın limonu suda farkında olmadan ayaklarıyla itekliyor. limonda son iki gündür sağa doğru hafif yatık yüzme farkettim ama devamlı öyle yapmıyor. iştahlarında sorun yok, kuru alanada aynı sürede çıkıyorlar nerdeyse. akciğer enfeksiyonu mudur bu, yoksa baskın nane yüzünden hayvancağız korkuyor mu?

Cvp: limon hastalandı mı sizce?

Merhaba,

Bu durumun 2 sebebi olabilir.
1cisi Emre abinin (AEK) başına geldiği gibi diğer kaplumbağa zarar verdiği için eğri yüzme durumu
2cisi benim başıma gelen yem yemede kuru alanda kalmada sıkıntı olmamasına rağmen akciğer enfeksiyonu olma durumu yan yüzmeden.

Eğer kuru alanda biraz fazla vakit gecirip, göz kapaklarını kapatıp uyudugunu , hapşırdıgını vs görüyorsanız iletişime geçin tedaviye başlaylaım.

teşekkür ediyorum ilginiz için, bende konulara şöyle bir bakınmıştım ama emin olamadım. dediğiniz gibi daha sık incelemeye başladım limonu, su sıcaklığını arttırdım biraz ne olur ne olmaz diye iyi mi yaptım bilemiyorum. farklılık görürsem yardımlarınızı alacağım

Su sıcaklığı 28 ise 29 veya 30a cıkartın. Birde söyle blrsey var akvaryum ve kuru alan sıcak, ama hava akımından dolayı ruzgara maruz kalıyorsa, veya oda soğuksa yani akvaryum ve oda sıcaklıgı arası bariz fark varsa hastalanilir.

Durumu inceleyin, benim actığım konulara da göz atın. Sonra tekrar konuşuruz :)

Mert çok net açıklamış. Bahsettiği iki seçenekten hangisi olabileceğini gözlemleyip her iki durum içinde farklı önlemler almak gerekmektedir.

kaloriferli odada ve köşedeler kapıya baya uzaklar kısacası bariz bir hava akımı yok sanıyorum ki. yan yüzme dışında diğer belirtiler de yok ama emin olamamak da çok üzücü. gözlem altında tutuyorum, gözlerde bir şişlik ya da iştah sorunu olursa geç kalmış olmam inşallah. tekrardan teşekkürler

Tuğçe hanım, açtığım konulara bakarsanız bilgi sahibi olursunuz. Göz kapanması vs en son boyutlar. Bendede sadece yan yüzme vardı. Birde bir ara burnundan baloncuk gibi sümük cıktıgını gördüm. Bu arada burun deliklerine bakın. Eğer delikler kapalıysa akciğer enfeksiyonudur.

Benimki 1 ay da iyileşmişti. Devamlı kontrol edin..

Hayvanları ayırarak gözlem yapın. Diğer belirtiler yoksa ve darbeye maruz kalıp bunu yaşıyorsa boşa tedavi ve vücuda antibiyotik yüklenmeside iyi olmaz. Eğer ayrılınca bir haftaya toparlarsa sorun neden kaynaklanıyor anlamış olacaksınız. Tabi ayırdığınız yer elverişli şartlarda olmalı.

dediklerinizi yerine getireyim o vakit, devam ederse yan yüzme akciğer enfeksiyonu olduğu kesin olmuş olacak demek ki. şimdilik gözlemdeyim

Evet. İkisinden birine geçici yeni bir sistem kurmalısınız. Kuru alan ve lambası, filtre, ısıtıcı olmalı. Suda uygun derinlikte olmalı. Böylece gözleminizde saplıklı olur. Hatta hasta değilse de hasta etmemiş olursunuz. Yeni yere aldıktan bir hafta sonra düzelirse ayrı yaşatmaya devam edersiniz. Düzelmezse kurduğunuz yeni sistemi karantina akvaryumu yapıp tedaviye başlarsınız.

tekrardan merhaba. limonun enfeksiyon kaptığına eminim neredeyse, kapluş kuru alanda çok durmaya başladı suya girincede devamlı dipte dolanıyor, dipte dururken bile sağa doğru eğik vaziyette. neyseki yem yemesinde sorun yok hala iştahlı, sadece kuru alandayken fark ettim ağzını esneme gibi değil de daha farklı şekilde açıp kapatıyor zaman zaman. tedaviye başlamayı düşünüyorum bugün bi kaç veterinere sordum ama kaplumbağaya bakan bulamadım. 4 cm kabuk boyu var, ne gibi bir doz önerirsiniz? ya da şırıngayla ağzına direkt versem daha mı etkili olur?

Geri