Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Makaron İçin

_Emre___

Bordo Bereli
2culk.jpg

Cvp: Makaron İçin seni unutmayacağım

çok üzüldüm :( başınız sağolsun

Benim semenderim değil ecemkoten isimli üyenin semenderi.

aaa inanmadım ecem abla çok iyi bakıyodu :(

İç parazit yüzünden ölmüş :( kaplumbağalarımıza iç parazit aşısı yaptıralım.

eskişehirde kaplumbağalardan anlayan birini bulsam yaptırıcam

Çok düşünceli birisin Emre başınız sağ olsun..

Emre çok teşekkür ederim ..
Gerçekten çok duygulandırdın beni .. İlk defa onsuz bir sabaha uyandım .. Çok düşüncelisin ağlattın beni .. Çok özledim oğlumu ..

YORUM YOK
EDİT:

Hayvanlar insanların en iyi dostlarıdır. Böyle birden hayatımızdan çıktıkları zaman çok kötü oluyor :/

Ecem tekrar başın sağolsun belki ani ölüm olan kapluşlar iç parazittende ölmüş ola bilirler arzu ablamın subutiside bundan dolayı ölmüş ola bilir ankaraya gidince yaptıracam. :(

Öncelikle Ecem Hanım' ın ve yakınında olan herkesin bu kaybına üzüldüm.
Ama yapılacak bir şey olmadığına emin olun.
Bu arada parazit için tek çare önceden aşı olunması. Buradan sebeple şu örneği vereyim. Seneler önce tavşanımız parazitten öldü. Bir gün farkettim durup dururken yemekten kesildi yığılır gibi oldu. Hastanedeki kemirgen uzmanı çok ilgilendi, günlerce serum takıldı, ama ilerlemiş olduğunu söyledi. 5 gün serum ve ilaç tedavisinden sonra bir gün dönerken kaybettik. Özellikle diğer hayvanlara göre ses çıkarmadıkları ve birden yayıldığı için tavşan ve sürüngenlerin parazit durumunu önceden farketmek ve önlem almak zor oluyor.

Kaplumbağalar için bunun olabileceğini hiç düşünmezdim. Öyle ise aşı yaptırmak gerekir.

Tavşanlarda oluyormuymuş benım 4 tavşanım var..??
yaptırmalımıyım yani :eek:

Ne zaman neden yakalayanağı belli olmaz. Gerçi genelde başta geldiğinde oluyor. Ama belli olmaz, aşıyı hemen yaptırın. Ne olduğunu anlayamadan ilerliyor. Ben farkettiğimde tüm vücuda yayılmıştı. O kadar uğraşıldı kurtulamadı :(

Benim tavşanlarım çiftleştiler fakat? yaş önemlimidir aşıda

_Emre___' Alıntı:
Benim tavşanlarım çiftleştiler fakat? yaş önemlimidir aşıda

Net bilmemekle beraber yaşın önemli olduğunu sanmıyorum. Bir kemirgen uzmanına danışıp aşıyı yaptırmanızı öneririm.

Geri