Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Map turtle

yigitgurdal

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar ben map turtle almak istiyorum ama petshoplarda bulamıyorum.istanbul da oturuyorum bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.internettende alabilirim

Cvp: Map turtle

ben bulgaristandan getirtmeye çalışıyorum olmadı kendim gidip alıcam ordan

Slider türleride farklı çeşitlerden oluşmakta Mert. Buda Amerika kıtasının kaplumbağa türlerinden. Büyük bir alana yayılmış durumdalar ve çeşitlilik fazla. Map turtle RES kadar büyümez. Onlarda bir akarsu hayvanıdır. Nehir kaplumbağalarıdır. Bildiğim kadarıyla RES gibi sert, kavgacı bir hayvan değil. Diğer türlerle uygun ortamda geçinebilir, ama diğer türler kavgacı olduğu için map turtle açısından tehlikelidir.

Yaklaşık 1 sene önce Beşiktaş'da 2 adet Map Turtle görmüştüm. Daimi müşterilerden biri bakamadığı için bırakmış. Kaplumbağalar da çok bebekti. 4 cm kadar. Belki Türkiye'de satışı yasak bir tür ise, bana müşteri bıraktı diye palavra uydurdu. Yaklaşık 1 hafta sonra tekrar uğradığımda ise yerlerinde yeller esiyordu. Zaten sahiplenmeye gitmiştim ve onları bulamayınca tatlı su semenderi almıştım :)

Çok ilgimi çeken bir kaplumbağa türü. Kabuklarının dikenli yapısı da ayrıca çok hoşuma gidiyor. Bakımı kırmızı yanak ve akrabalarına göre daha kolay. Yani yüksek ısı ve yoğun güneş istekleri bulunmuyor. Zaten yaşadıkları habitat bizim coğrafyamıza daha uygun. Tabi bu "ısıtıcı, UVA - UVB lamba ve kuru alan kullanmayacağız" anlamına gelmiyor. Ayrıca temiz su ihtiyaçları var biraz daha fazla. Fakat kırmızı yanaklara göre daha barışçıl bir yapıya sahipler. Bu yüzden çift beslemek daha kolay olabilir.

Hayri'yi almadan önce bu cinsi çok aradım fakat bulamadım. Daha doğrusu Eminönü, Beşiktaş, Mecidiyeköy civarında bakmadığım evcil hayvan dükkanı kalmadı ama kırmızı yanakların haricinde başka hiçbir kaplumbağa türü yoktu.

Temsili fotoğrafını koyuyorum arkadaşın :)

mailto:/10xao1i.jpg

Kırmızı yanaklılar zaten çoğunlukla uzak doğudan geliyor. Bu tür Amerika' da çiftliklerde üretiliyor, fakat pet shoplar ithalatı uzak doğudan yaptıkları için gelme şansı yok denecek kadar az.

Resimdeki cins 'ouachita map turtle'.

Birkaç yıldır bahsettiğim Beşiktaş'daki evcil hayvan dükkanında aralıklarla görüyorum. Çok değil, en fazla 10 tane bulunuyor, onlarda çok kısa sürede satılıyordu. Fakat son bir yıldır ses seda yok. En son Chinese Softshell Turtle vardı ellerinde. 1 tane 20 cm kadar, 5 tane de bebek. Ama bakımının zorluğunu bildiğimden hiç yönelmedim arkadaşlara :)

Evet, Softshell bakımı zor bir hayvan. Daha doğrusu bizdeki türlere göre daha fazla büyüdüğü için yüksek hacimde akvaryum gerekir. Dipteki kumda gevşek yapıda iri taneli ve büyüdükçe kum kalınlığı artan şekilde olmalı. Bunlar ilk düşünülmesi gerekenler.

Map türünün satışına hiç rastlamadım. Çok güzel olanları var. 'yellow blocked map turtle' 'ringed map turtle' 'black knobbed map turtle' olanlar özellikle favorim.

Map Turtle benimde favorim. Evcil hayvan dükkanlarında gördüğümde burada haber vereceğim. Kendime alamam (artık hayatımda Hayri var ve ona ihanet edemem :)) ama bu türe ilgi duyanlar için ön ayak olabilirim.

Teşekkürler :)
Beslemek isteyen olursa RES türü ile beraber bakılmasının zor olduğunu belirteyim. Genelde farklı türler geçinemiyor. Map olanlar uysal ama kırmızı yanak rahat bırakmaz.

Geri