Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mavi damla

simbat237

Bronz 1 Üye
mavi su?

mavi su koyduktan sonra kaç saat sonra filtreyi takayım ve kac dakıka sonra kaplusları suya koyayım acil cevap verın sularını degısıom ?

RE: mavi su?

Mavi damla koymayin. Mavi damla yararli birsey degil. Defalarca soyledik sadece mantar gibi hastaliklarda suyu dezenfekte etme amacli kullanilir.

Cvp: mavi su?

Ecem cevap vermiş zaten. Mavi damla mikrobik hastalık, ölüm gibi durumlarda kullanılır.

Mavi damlayı suya damlatmış bulunduysanız o şekilde akşama kadar filtre edin. Akşam suyu değiştirip mavi damlasız suyu gece boyunca filtre çalışır şekilde bekletin. Sabaha kaplumbağaları koyabilirsiniz.

Mavi damla niçin kullanılmamalı?

herkese iyi forumlar...
arkadaşlar sizler bana mavi damlanin sudaki yararlı bakterileri yok ettiği için sakın kullanmayın dediniz ama aklıma takılan bi şey var arkadaşlar sonuçta kaplumbağa akvaryumunda kullancam onlar için yararlı bakterilerin ne faydası var ki? sonuçta kaplumbağalar akciğer solunumu yapıyor sudaki sudaki yararlı bakteriler olsa ne olmasa ne? hadi diyelim solungaç solunumu yapan bir canlı beslesek haklısınız onlar için suyun biyolojik dengesi çok önemli ama kaplumbağalar suyu sadece yüzmek için kullanmıyorlar mı? biri açıklık getirirse bu soruma çok memnun olacağım.

Cvp: mavi su?

AEK' Alıntı:
Ecem cevap vermiş zaten. Mavi damla mikrobik hastalık, ölüm gibi durumlarda kullanılır.

Mavi damlayı suya damlatmış bulunduysanız o şekilde akşama kadar filtre edin. Akşam suyu değiştirip mavi damlasız suyu gece boyunca filtre çalışır şekilde bekletin. Sabaha kaplumbağaları koyabilirsiniz.

şimdi mavi suyu koydumda içine filitreyi takıp çalıstırıyımmı

Cvp: mavi damla niçin kullanıalmamalı?

bunlar o sudan içiyorlar ve sürekli o suyun içindeler yararlı bakteri dedimi sadece solunum aklınıza gelmiş sizin.

Solungaçlar sudaki oksijeni kullanmaya yarayan organlardır. Su uygun değerlerde olmalı. Suda yaşayan balıkta kaplumbağada bu suyu içiyor ve deriden emilim yapıyor. Yani kaplumbağalarda deriden emilim yapar. Kabuğu bile canlı olan güneş ışığındaki D vitaminini alan bir hayvanın derisini siz düşünün. Sudaki olumlu olumsuz maddeler agız ve deri yoluyla vücuda girer.

Mavi damla dezenfekte için kullanılır. Sudaki hem mikrop hemde bakterileri öldürür. Ama günlerce aylarca uğraşılan düzen yok olur. Kısmi su değişimi neden söyleniyor. Su düzeni bozulmasın hayvanların adapte olduğu su çöp olmasın diye. Bu sebeple suda sadece mikrobik hastalık ve ölüm yaşanırsa mavi damla kullanılır. Oda akvaryum boş iken ve akabinde su komple dökülüp steril edilen akvaryuma yeni su konularak hayvanlar bir süre sonra içine alınır.

RE: mavi damla niçin kullanıalmamalı?

Kaplumbagalarin kabuklarinda sinir uclari vardir. Yararli bakteriler kabuktaki hastaliklari engellerler. Sizin yuzdugunuz suda bile yararli bakterilerin olmasi sagliligina faydalidir.
Berkcan'in dedigi gibi durumun solunumla alakasi yok. O suyun icinde yasiyor ve o sudan iciyorlar.
Ayrica mavi damlalar merdiven alti uretimi. Hastalik durumlarinda bile kullanilmamasi gerek. Saglik bakanligindan onayli degil ve suanda satan petshoplara 3.000 tl para cezasi veriyorlar. Ben gordugumde sikayet ediyorum.

Emre dogru soyluyor fakat Emre sana bir konuda katilmiyorum. Hastalik durumlarinda bile kullanilmamali cunku bunlar merdiven alti uretimi.
İlla kullanilicaksa eczanelerde satilan metilen mavisi kullanilmali. Arzu'da kimya okuyan biri olarak bunu oneriyor.

arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için peki ama suda zararlı bakterilerde var onlar zarar vermez mi kaplumbağalara ve mavi damla zararlı bakterileri yok ettiği için faydalı değil mi peki? kusura bakmayın biraz fazla soru sordum galiba :)

Tabiki bahsettiğin gibi doğru ürün kullanılmalı Ecem. Hayvanlara faydalı bir şey yapayım derken başımıza iş almayalım. Yani belki mantar ve mikrobik bir durum için canlı yokken ve tekrar su değişecekse olabilir diye düşünerek söyledim. Tabi kaya tuzu da bunu çözer. Esasen önce doğal olan, olmadı dediğim gibi canlı yokken ve tekrar su komple değişerek bu ihtimal. Tabi bahsettiğin gibi uygun ürünse.

Zararli bakterileri yok etmenin cok daha dogal yontemleri var mesela filtrede karbon kullanmak gibi. Yada zeolit, substart gibi maddeler kullanip yararli bakterileri arttirmak gibi.
Yararli bakteri olan suda zararli bakteri yok denecek kadar azdir :)
Bizim kandaki alyuvarlarin mikroplarla savasmasi gibi dusunun :)

Mavi damla daha dogrusu metilen mavisi en son tercih edilen yontem olmali. Zorda kalmadikca asla kullanilmamali.

Emre'nin dedigi gibi kaya tuzu bu anlamda cok daha dogal ve saglikli.

dediğiniz maddelerden kaya tuzunu zeoliti ve aktif karbonu zaten kullanıyorum. teşekkürler.

O zaman hicbir sekilde mavi damla gibi gereksiz ve zararli bir urune ihtiyaciniz yok.

taman teşekkürler...

Geri