Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Memduh için yeni düzen

dumdumtis

Gümüş 1 Üye
[attachment=985][attachment=986][attachment=987][attachment=988]Merhaba ben yeni bir kaplumbağa aldım ve bir kaya aldım kuru alan olması için.Ama Memduh bunun üzerine çıkmıyor.Çok hareketli ama korkak biraz.Kayaya tutunup orda bekliyor.sonra da kayanın arkasına giriyor.arkasına tutunuyor.gece de ısıtıcının üstünde uyuyor.alışması mı lazım acaba resimleri de koydum bir bakabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

• SP_A0935.jpg
    SP_A0935.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 144
  • SP_A0934.jpg
    SP_A0934.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 131
  • SP_A0936.jpg
    SP_A0936.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 114
  • SP_A0937.jpg
    SP_A0937.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 117
Cvp: Memduh için yeni düzen

Kaplumbağaların kuru alana alışması aylar bile sürebilir. Fazla elinize almayıp kendi haline bırakırsanız alışır.

Bu arada akvaryumunuz çok ufak.

biliyorum.japonlar içiğn almıştım onu ama kısa sürede 50-100 tllik bir akvaryum alıcam.inşallah alışır çok korkak bugün yanına 2 tane daha arkadaş alıcam onlarla birlikte alışır herhalde.

rahatça çıkabilir herhalde benim endişem bu yüzdendi.

Bu akvaryuma 2 tane daha mı ?
Şaka yaptığınızı umuyorum. Ne bu akvaryum nede kuru alan 3 kaplumbağayı 1-2 gün bile idare edecek boyutta değil.

Bence yanına arkadaş almayın o akvaryum kendisi için bile çok dar.

tası cıkarıp cd kabını mı koysam ya çok yer kaplıyor bu taş keşke almasaydım

taş kullanışsız görünüyor, bence daha farklı bir kuru alan yapın: cd kabını parçalayıp ufaltarak daha ufak bir şey yapabilirsiniz

Baran bey ben kuru alanımı değiştirdim bu eskisi mailto:/forum/Konu-kapluslarimdan-kareler.html şimdi yaptığım kuru alanı oraya göre bir cam kestirdim sonra cd kabım vardı onuda ateşte eriterek platforma çıkış yeri yaptım , akvaryum slikonu ile o cd kabını cama yapıştırdım sonra üstünede halı kaymaz yerleştirdim , en son olarakta şu cama yapışan plastiklerin güçlülerinden aldım yapıştırdım onların üstünede o platformu koydum birak dik oldu ama olsun 2 3 haftada bir kuru alan değiştiğim için sorun yok :) Sizde Böyle bir şey yapabilirsiniz

başka bir taş daha almıştım kullandığımın yanında.o biraz daha küçük ve kaplumbağanın çıkacağı yer de rampa gibi bunun üstüne çıkıyor şimdi.daha az yer kaplıyor.

Ekli dosyalar

• SP_A0938.jpg
    SP_A0938.jpg
    17.5 KB · Görüntüleme: 90

bu daha iyi olmuş bence ama siz bence bir kuru alan yapın cd kabından felan

zaten önceden vardı ama doğal ve sağlıklı olsun diye bu taşı koydum

Güzel olmuş yeni akvaryum düzenin de ama daha fazla su doldurmalısın bence :))

su kuru alanın üstüne çıkarsa taşı koymanın bi anlamı olmazki teşekkürler.

Geri