Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Memduh kabuk değiştirecek sanırım :)

dumdumtis

Gümüş 1 Üye
Memduhun aldığımdan beri kabuklarının arasında beyazlıklar var.Mantar olduğunu düşünmüyorum.Bence kabuk değiştirecek.Şimdilik daha kabuğun aralarında var ve tam tapede de beyaz bir çizgi var.Kaşıması için mango kökü alsam uygun mudur?Plastik bitkileri çıkardım yerine silis kum ve su mercimeği alacağım.

Beyaz çizgiler kabuk değiştirmesini gösterir. Yani büyüme belirtileri. Kabuk plakaları aralanınca araları siyah olur. Bir resim eklerseniz bakabiliriz.
Mango kökünde hem kaşınabilir, hemde kök suyu yumuşatır ve sevdikleri sarı rengi verir. Silis kum bence güzel tercih, plastik bitkilerin çıkmasıda.

Cvp: Memduh kabuk değiştirecek sanırım :)

petshoptan gidip alıcam bugün su mercimeğinin yetişmesi için kaç cm kum olması gerekiyor benim 60x22 ölçüsünde.kaç kilo kum yeterli.

Su mercimegi suyun uzerinde buyur. Kuma ihtiyaci yoktur.

Bence su mercimeği işine hiiiççç girmeyin :D
Mercimek bir su üstü bitkisi olup uygun ışıklandırmada arsız bir şekilde çoğalan bir bitkidir.Ancak bu bitki ile akvaryumunuza bolca salyangoz yavru ve yumurtası geleceğine garanti verebilirim :D
Bir de kaplumbağanız bunu 1 gün içerisinde tüketecektir.

İlla ki alacağım derseniz ayrı bir kaba alın.Bolca güneş gören bir yere koyun.Oradan üretip yem olarak kullanın :)

saz alabilir miyim peki veya kuma gömülü olacak başka bişr bitki?

Canlı bitkilerin kaplumbağa akvaryumunda ki ömrü kısadır.
Canlı bitki bakımı ayrı bir olay olup kaplumbağa bakımından zordur.
Ne paranıza yazık edin ne de bitkilere.
Görsellik açısından ipek bitkiler satılıyor.İlla ki para vereceğim derseniz bunlardan almanızı tavsiye ederim.

İpekler kaç TL peki?

Boyutuna, şekline, kalitesine göre fiyatlı değişir.

Bu bitkilerden litolity olan markayı öneririm. Buda sanıyorum 25-35 tl arasında değişir.

Geri